7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2915 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

CityLife

Шестиденки у школах Львова не буде, натомість скасують канікули, а з осені відновлюють призов до армії. Львів’ян готуватимуть до партизанcького опору, а енергетики пояснили, за яких умов відключатимуть світло у Львові. Де у місті пройти курси медичної підготовки і навчитися стріляти?

Транспорт

Трамваї у Львові з вересня курсують частіше, а на Сихів їздитиме новий трисекційний трамвай. У Львові визначили вулиці, де водії приватних авто найбільше ігнорують громадський транспорт.

Урбаністика

У Львові молодий художник розмалював стіну найбільш впізнаваними силуетами міста, а в Кривій Липі фахівці реставрували унікальний дерев'яний еркер ХІХ століття.

Корисності

Поради експертів, як підготуватися до парламентських виборів і не помилитися з вибором. Журналісти аналізують, чим дешевше їхати зі Львова до Києва та як обрати якісний обігрівач на зиму.

Цікавості

«Океан Ельзи» весною почне роботу над новим альбомом. А львів’яни почувать себе щасливішими за москвичів. Цього року можна буде зробити свою власну програму Форуму видавців, а на святі кави складатимуть кавове панно Make coffee. Not war.

Культура

6-7 вересня у Винниках біля Львова пригощатимуть кримськататарськими стравами та знайомитимуть з культурою цього народу. А у самому Львові покажуть Бандеру і Бандераса від Юрія Коха. Кінопрем’єра місяця у Львові – фільм про Грицька Чубая, а у фільмі для презентації Львова у Вроцлаві зіграли актори театру Курбаса.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Героями DayLook у Львові стали киянин та студентка із Сокаля, що живуть і працюють у Львові. А фільм тижня у Львові – «Звільни нас від зла». Також Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, як вони економитимуть газ взимку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!