7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2431 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

CityLife

Цього тижня у Львові презентували перший низькопідлоговий тролейбус марки «Електрон», виготовлений спільним українсько-німецьким підприємством «Електронтранс». А з 2 до 6 жовтня, у Львові проходитиме щорічна виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник».

Транспорт

Вже наступного тижня нові львівські трамвай і тролейбус львівського виробництва планують випустити на маршрути. А ще з 1 жовтня мали б розпочати роботу платні паркінг-зони на вул. Гнатюка, Костюшки та Чайковського, однак початок роботи затримується через податкову інспекцію. Дорогу Західний обхід Львова км 7+222, яку закрили на ремонт у лютому 2014 року і обіцяли відкрити до кінця року, відремонтували лише на третину.

Урбаністика

Польські графітчики розмалюють одну з львівських глухих торцевих стін у спальному районі. Ми дізнались, що потрібно знати перед тим, як утепляти будинок у Львові. А також проаналізували, чи реалізовані у Львові 7 критеріїв доступності.

Корисності

Мешканцям Львівщини розповіли кому і коли варто вакцинуватися від грипу. Також з 1 жовтня 2014 року у залізничних касах дані студентського квитка будуть перевіряти в електронній базі.  А для мешканців Личаківського району у суботу, 4 жовтня, пройдуть військово-практичні навчання.

Цікавості

Відтепер у Львові можна зарядити свій телефон за допомогою велогенератора, розміщеного на площі Коліївщини.  Поляки створили безкоштовний он-лайн-курс, де можна вивчити польську та українську мови. 

Культура

У Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького відкрили виставку «Торкаючись – бачу», яка дає можливість незрячим «побачити» портрети кінчиками пальці. У Львові режисер із Херсона Дмитро Мойсеєв презентував свій перший повнометражний фільм – наскрізь українське кіно «Такі красиві люди».

СпецпроектиTvoemisto.tv

У Львові водії більш культурні, ніж в інших областях, зокрема Західної України. Таку думку висловив в ефірі Tvoemisto.tv майстер спорту з автоспорту, пілот "Ралі Галіція" Михайло Серветник.

Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста – Daylook у Львові.

А також свіжі рекомендації. Цього тижня ми пропонуємо Вам повість Івана Франка у коміксах


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!