7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2528 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

СityLife

До міської ради Львова тепер можна звернутись через мобільний додаток. У місті презентували новий тролейбус від «Електрону», який от-от вийде на маршрут. А також розповіли про перспективи та переваги електробуса, який вже з наступного року курсуватиме містом. Крім того, унікальну каплицю зі стінописом Розена планують відкрити для огляду.

Економіка

Уряд України разом із Ощадним банком України розпочав широку програму кредитування на придбання електро- та твердопаливних котлів, що дозволить скоротити споживання природного газу. Як отримати кредит і компенсацію на котел?  Крім того, уряд всерйоз звернув увагу на шахти Львівщини. Їх модернізують, а відтак збільшать видобуток вугілля.

Транспорт

У місті оголосили конкурс на впровадження е-квитка. Один з міських перевізників придбав 18 нових автобусів, які вже скоро виїдуть на маршрути. На проспекті Шевченка продовжують облаштовувати платний паркінг. У місті запрацював новий маршрут №54, який сполучає Сихів та Брюховичі.

Урбаністика

У Львові створили незвичний рейковий велосипед. Вже з листопада на ньому можна буде безкоштовно покататись. Також у місті презентували 4 ідеї, як оновити закинуту фабрику повидла. Крім того, у Львові шукають художника, який намалює на стіні історію Підзамча.

Цікавості

Цього тижня ми пропонуємо вам унікальну підбірку 5 дерев’яних церков Львівщини, що зберегли свій автентичний вигляд і не входять до списку ЮНЕСКО. Експерти розповіли, як правильно доглядати за кімнатними рослинами.  А також – топ-10 знакових книг, складений 125-ма сучасними авторами і 10 безкоштовних онлайн-бібліотек з англомовною літературою.

Культура

На незвичній виставці з незвичною концепцією презентували світлини закинутих урбаністичних пейзажів. Tvoemisto.tv пропонує вам 5 найяскравіших фото, що стосуються Львова, з коментарями Павла Гудімова. У Крім того, у Львові триває фестиваль мексиканського кіно, а також показують найкращі сучасні польські фільми.  А день народження Альфреда Сакса у місті планують відзначити незвичним флеш-мобом – зібрати в один час в одному місці 200 саксофоністів.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня ми запустили новий інформаційний спецпроект, присвячений виборам до Верховної Ради України – «Мажоритарники Львова: факти, обіцянки, голосування». Героями нашої постійної рубрики DayLook стали випускниця Академії мистецтв, що полюбляє ретро-стиль, а також подружня пара, яка полюбляє купувати одяг через інтернет.  А фільм тижня у Львові – трилер про кінець світу з Ніколасом Кейджем «Залимшені».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!