7 цікавих фактів про велорух у Львові

3808 0
Їздити велосипедом – це зручно, швидко, модно і корисно для довкілля. Останнім часом у Львові активно розвивають велоінфраструктуру: облаштовують велосипедні доріжки, пункти велопрокату, спеціальні велопарковки. Ви ще не пересіли на велосипед? Тоді пропонуємо вам 7 цікавих фактів про велорух у Львові.
Фото: velo.lviv-online.com

Фото: velo.lviv-online.com

Tvoemisto.tv склало підбірку цікавих фактів про велорух у Львові:

1.       Велосипедний рух наразі складає близько 1% від усіх поїздок у Львові, а відсоток володіння велосипедами 20%, пише mobility.lviv. 

2.       Більшість студентів у Львові мають велосипед, але мала частина насправді їздить ним на пари та по інших справах. Більшість людей використовує його для прогулянок і відпочинку.

3.       У Львові буде перший в Україні муніципальний прокат велосипедів. Прогнозують, що виділених грошей вистачить на невелику мережу, що складається з 70 паркувальних місць, 55 велосипедів та 5 терміналів.

Читайте також: 11 причин сісти на велосипед у Львові

4.       У львівському парку «Знесіння» можна безкоштовно покатитися на єдиному у Львові рейковому велосипеді. Велосипед їздить по маршруту історичної колії, котра проходить територією парку і  колись працювала.

5.       У Львові розвиватимуть велосипедний громадський транспорт. Для цього в місті відкриють близько 50 пунктів велопрокату, де швидко та без зайвих формальностей можна буде орендувати велосипед не просто для розваг, але й щоб використовувати його як міський транспорт.

6.       Безкоштовний посібник для велосипедистів видали у Львові.

7.       У місті з’явилося перше кафе для велосипедистів з міні-сервісом. «Радлер» – це кав’ярня та місце зустрічі для тих, хто любить велосипеди. Фірмовим напоєм закладу є радлер – пиво з лимонадом.

Читайте також: Як навчитись їздити на велосипеді. Пункти велопрокату у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!