7 відомих львів'ян, що вперше йдуть у велику політику

6372 4
Підготовка до парламентських виборів в Україні триває. Політичні партії оприлюднили свої виборчі списки та оголосили кандидатів у деяких мажоритарних округах. Tvoemisto.tv, проаналізувавши цю інформацію, знайшло 7 відомих львів'ян і уродженців області – не політиків, які на цих парламентських виборах примкнули до тих чи інших політичних сил або ж балотуються як самовисуванці.

1. Ганна Гопко – № 1 у списку партії "Самопоміч". Вона народилась 4 березня 1982 року у селі Ганачівка Перемишлянського району Львівської області. Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка. Громадська діячка, координатор "Реанімаційного пакету реформ".

2. Олександр Фільц – головний лікар Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Він кандидує під 48-м номером у списку партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Олександр Фільц народився 24 квiтня 1954 року, проживає у Львові. Безпартійний. 

3. Львів'янин Олексій Скрипник на третьому місці у списку партії "Самопоміч". Він відомий український підприємець – директор ІТ-компанії «Елекс», науковець і громадський діяч, старший викладач Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій НУ «Львівська політехніка».

4. Український культуролог, політолог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк, за попередніми даними, балотуватиметься по 122-му виборчому округу від "Блоку Петра Порошенка". Він народився у селі Сваричів на Прикарпатті, навчався у Львівській політехніці. Активно займається громадською та політичною діяльністю у Львові та Києві.

5. Начальник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк піде на вибори з партією "Самопоміч". Ірина Подоляк народилась 2 травня 1967 року у місті Золочів Львівської області. За першою освітою – філолог, викладач; спеціальність – українська мова та література, а на початку 2000-х здобула ще одну освіту за спеціальністю правознавство. Вона балотуватиметься по 116-му округу Львова (Залізничний і частина Шевченківського району).

6. Громадський активіст Олег Радик балотується по 116-му виборчому округу, як самовисуванець. Він відомий у Львові, як співкоординатор руху "Економічний бойкот регіоналів. Львів", а згодом – руху "Бойкот російських товарів". Освіта незакінчена вища, редактор відділу економіки, "Редакція газети "Новий Погляд" ЛММГО "Нові Люди", безпартійний.

7. Сотник Євромайдану Володимир Парасюк балотуватиметься як самовисуванець по 122 округу (Жовківський і Яворівський райони). Парасюк народився 9 липня 1987 року у місті Новояворівськ, що на Львівщині. Закінчив заочно економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка, був членом студентського братства. До Євромайдану працював відеооператором. Став відомим завдяки своїй промові зі сцени Майдану 21 лютого. Під час війни на Сході України – командир 4 роти батальйону "Дніпро".


Читайте також:
26 Вересня, 2014 07:26
Орест Цікаво, що робитиме Парасюк в ВР зі своєю заочною освітою? Невже так має бути? Ще й відомим Львів"янином назвали, тьху!
25 Вересня, 2014 15:42
Тарас Відколи це Радик та Парасюк відомі львів'яни??!
Вакарчук, Юхновський, Чубай, Руслана, Гузар, Віктюк - от ці творять історію Львова, а ці двоє вище - шпана політична.
25 Вересня, 2014 15:31
ветеран перепрошую передзвоню радику привітаю його що він разом з садопоміччю... ненатішиться
25 Вересня, 2014 15:30
ветеран класна заказуха...згадали ніби всіх...напевно 2-3 скинулись а решту приплели.. або подавайте всіх або...ганьба....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!