7-річну дівчинку з Львівщини, в якої виявили правець, перевели з реанімації

1220 0
Волонтери благодійного фонду «Крила надії» привезли дитині ортези, і вона вже їх приміряла.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

7-річну Ліліанку, яка у липні захворіла на важку генералізовану форму правцю, перевели з реанімації у відділення травматології Львівської обласної клінічної дитячої лікарні ОХМАТДИТ. Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

Тут дівчинкою опікується команда відділення, бо зараз їй потрібна реабілітація і продовження лікування. Також сьогодні волонтери благодійного фонду «Крила надії» привезли дитині ортези, і вона вже їх приміряла.

«Починаємо боротьбу за відновлення усіх функцій! Малеча навіть змогла помахати ручкою на прощання волонтерці, яка привезла їй ортези. Ліланко, так тримати», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що таке правець і як від нього вберегтися: інфографіка

Нагадаємо, напередодні дівчинка Ліліана з Мостищини перебувала в важкому стані. Їй терміново був потрібен донор крові. У неї рікісна група – ІV (АВ) Rh-. За словами лікарки, це був найважчий правець за увесь період, тому жодних прогнозів медики не давали.

Додамо, що перший за останні 10 років випадок правцю в дорослих на Львівщині виявили у 2018 році. Випадок правця на Львівщині зафіксували всередині липня у 7-річної дитини, яка не була захищена за допомогою вакцинації. Відтоді дівчинка з Мостищини знаходиться у важкому стані. Їй ввели імуноглобулін проти правця, але через судоми підключили до апарату ШВЛ та ввели в медикаментозний сон. Держава гарантує щеплення у віці 2-4-6-18 місяців, 6 і 16 років. Надалі у 26, 36, 46, 56, 66, 76, 86, 96 тощо, без обмежень віку. Якщо є травма, слід звернутися до лікаря за екстреною профілактикою. Першими симптомами можуть бути біль і посмикування м'язів, важко відкрити широко рот, сардонічна («дивна») посмішка, судоми.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!