80% українців вважає, що військові успіхи – спільний результат України та Заходу

925 0
73% українців вірять, що Захід не втомився і хоче перемоги України на прийнятних для неї умовах.
ФОТО: Укрінформ

ФОТО: Укрінформ

Близько 80% українців вважають успіхи української армії спільним результатом дій України та її західних партнерів, половина з них все ж вважають, що внесок українців у досягнення основний. Про це свідчать результати телефонного опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-22 вересня.

Для 80% українців успіхи української армії є спільним досягненням і спільним результатом дій України та українців і підтримки Заходу. Із них 40% деяку перевага надають Україні й українцям, 36% – у рівній мірі бачать внесок України/українців та Заходу, а 5% деяку перевагу надають другим. Про винятковий вплив дій України чи українців говорять 10%, а про виняткову роль підтримки Заходу – 3%.

Читайте також: Майже 90% українців вважають, що влада не погодиться на неприйнятні компроміси з росією

У всіх регіонах України абсолютна більшість (77-82%) вважають успіхи української армії спільним результатом дій України/українців та Заходу.

Заступник виконавчого директора КМІС Антон Грушецький додав, що абсолютна більшість українців бачать підтримку Заходу і вважають перемоги спільними. За його словами, допомога Заходу – «не просто акт «благодійності», а саме участь у спільних історичних звершеннях і перемогах». Він також відзначив, що 73% українців вірять, що Захід не втомився і хоче перемоги України на прийнятних для неї умовах. 

Антон Грушецький зазначає, що росія проводить псевдореферендуми всупереч реальним настроям населення окупованих територій і планує анексувати їх, – тож важливо зберігати і нарощувати підтримку України.

Читайте також: Кому найбільше довіряють українці. Результати опитування

Додамо, що опитування проводили 15-22 вересня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитано 2002 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України, крім Криму й ОРДЛО. До вибірки не включалися громадяни, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!