8 місій ЄС перевірять Україну на готовність до безвізового режиму

1786 0
У вересні в Україні буде працювати 8 місій ЄС щодо підготовки України до впровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це, поінформувала речниця МЗС, України Мар’яна Беца. «Із 31 серпня в нашій державі уже працює місія з питань безпеки кордонів. З першого вересня – місія з питань боротьби з корупцією. І з другого вересня – місія з питань безпеки документів. Всього в Україні працюватимуть 8 груп експертів», – написала вона.

Інші місії запрацюють наступного тижня:

- 7 вересня запрацює місія з питань боротьби з організованою злочинністю;

- 21-25 вересня запрацює три групи експертів з прав людини, боротьби з торгівлею людьми і місія з питань міграції й притулку;

- місія з питань протидії легалізації незаконно отриманих коштів запрацює 28 вересня.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн

Експерти ЄС, повідомила Мар’яна Беца, проведуть зустрічі з представниками центральних органів виконавчої влади і представниками органів громадянського суспільства в столиці та регіонах. «Експерти матимуть можливість комплексно оцінити стан готовності нашої держави до запровадження безвізового режиму поїздок українських громадян до Європейського Союзу», – сказала Беца. ЄС за результатами роботи місії створить доповідь щодо підготовки України до реалізації другого етапу плану дій щодо запровадження в Україні безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, отримання Україною безвізового режиму відтермінували до 2016 року.       

Джерело: Укрінформ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!