Політична реклама

8 порад для здоров'я очей

3009 0
Офтальмологи надають вісім рекомендацій - як зберегти «зіницю ока».

1. Запровадьте правило «20-20-20»: кожні 20 хвилин відривайте очі від комп‘ютерного екрану і, принаймні, 20 секунд дивіться на 20 метрів поперед себе.

2. Завжди носіть сонцезахисні окуляри. Ультрафіолет пошкоджує вашу шкіру, що вже говорити про слизову очей.

3. Їжте продукти, які допомагають вашим очам залишатися здоровими. Це помаранчеві овочі та фрукти.

4. Не ігноруйте хворобливі відчуття в очах. Почервоніння та свербіж можуть вимагати холодного компресу. Відчуття піску в очах може піти після промивання їх чистою водою або фізіологічним розчином. Якщо симптоми не проходять, зверніться до лікаря.

5. Дізнайтеся, чи не впливають інші ваші захворювання на стан ваших очей. Наприклад, високий кров’яний тиск і діабет зменшують приплив крові до очей. Порушення імунної системи, захворювання легень і щитовидної залози викликають різь в очах. Небезпеку становлять також розсіяний склероз, аневризм і рак.

6. Позбудьтеся старого набору для макіяжу очей. Його термін придатності — три місяці. При більш довгострокому його використанні ви ризикуєте отримати очну інфекцію або алергію.

7. Не забувайте раз на рік відвідувати окуліста. Більшість очних захворювань вимагають раннього діагностування для успішного лікування.

8. Киньте палити, якщо ця звичка у вас є. Куріння збільшує ризик розвитку катаракти і посилює сухість слизової оболонки ока.

Джерело:ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!