8 порад експерта, як відкрити успішний стартап

9365 0
Щоб створити перший комп’ютер фірми Apple, Стіву Возняку та Стіву Джобсу знадобився гараж та ідея. Коли П’єр Омідьяр створював онлайн-аукціон ebay, він й уявити не міг, що через кілька місяців аудиторія з десяти людей зросте до кілька сотень. А аспіранти Ларрі Пейдж та Сергій Брін й не думали, що їх дослідницький проект під назвою Google може перерости у щось більше, аніж залікову роботу. У це важко повірити, але усі ці люди ще 20 років тому називали себе не успішними бізнесменами, а молодими стартаперами, які хотіли створювати нові та цікаві проекти. Як створити стартап і зробити його успішним – дізналось Tvoemisto.tv.
Фото: sq.com.ua, agbeat.com

Фото: sq.com.ua, agbeat.com

Про те, як створити стартап та не потрапити зі своєю ідеєю на смітник, розповів на лекції в Українському католицькому університеті Віктор Корсун – американський менеджер українського походження, заступник виконавчого директора (від США) Українського науково-технологічного центру, віце-президент дослідного центру Давида Сарноффа.

1. Віра, ентузіазм та робота

Якщо ви не маєте віри, не зможете зробити продукт, який був би потрібний людям. Без ентузіазму не зможете реалізувати свою концепцію. А для того, щоб усе це втілити у життя, треба бути готовим багато-багато працювати.

2. Чітко зрозумійте, з чого треба почати працювати

Наприклад, перестаньте продавати те, що ви маєте. Почніть продавати те, що потрібно людям. Скільки можна відпочивати і говорити? Ви повинні діяти. У стартапах не можна зволікати, окрім вас цього ніхто не зробить.

3. Конкуренція – це добре

Конкурентів треба досконало знати. Наближайтесь до них замість того, щоб боятися. І головне, конкуренція – це найкращий стимул до росту, який спонукає творчість. Вам пощастило, адже ви, українці, дуже творчі. Проте творчість повинна бути продуктивною. Ви не зможете бути оригінальними для своїх споживачів, якщо не будете відчувати тиску з боку конкурентів.

4. Просування та реклама

Українці бояться рекламувати себе, вони працюють і сподіваються, що їх хтось помітить – цього не станеться. Ніхто вас не помітить. У будь якому випадку, швидко не помітить. Сьогодні у світі панує конкуренція, і вам треба рекламувати себе. Дуже часто ми чуємо, від батьків чи дорослих людей, про те, що треба бути тихеньким і поводити себе, так, як говорять старші. Це – неправильно. Абсолютно не так! Про себе треба заявляти. Відкидайте комплекси у сторону і змінюйтесь поки є шанс і час.

5. Успішним стати важко

Лише 1 з 10 стартап-компаній стає успішною. Це означає, що 9 молодих та нових компаній терплять невдачу, а інвестор – втрачає інвестиції. Треба пам’ятати, що започаткування нового бізнесу дуже ризиковане.

6. Якщо ви нічим не ризикуєте – це значить, що ви рухаєтесь досить повільно

Найбільше для стартап-компаній усього світу підходить японська концепція дій – Kaizen. Завжди рухатися вперед. Невеликі щоденні покращення в кінцевому підсумку призведуть до величезних переваг. Не припиняти самовдосконалюватися – ось головний принцип молодих та креативних керівників нових компаній. Коли ви створюєте страртап, ви не повинні припиняти робити щось нове!

7. Мета будь-якого стартапу – це збільшення вартості компанії

Таким чином ви можете займатися тим, що потрібно людям, до того ж ви ще і створите нові робочі місця. 2/3 населення США працює на підприємствах та стартапах. Дивно, але українці досі думають, що уряд створює зростання робочих місць. Це не так. Тільки компанії створюють зростання. Якщо ви бажаєте збільшення робочих місць, то відкривайте стартап.

8. Думайте про успіх :-)

Підготувала Наталія Шевяхова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!