8 травня — День пам’яті та примирення. Як відзначає Львів

1940 0
У міській раді просять утриматися від гучних заходів та святкувань.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Сьогодні, 8 травня, четвертий рік поспіль в Україні відзначають День пам’яті та примирення. До цього дня у Львові запланували низку заходів. Зокрема вранці відбулось символічне запалення лампадок на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного курсантами академії та покладання квітів до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Об 11:50 год. відбудеться акція «Вінок пам’яті». 

Завтра, 9 травня, традиційно відзначатимуть День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Додамо, що у більшості європейських країн цей день також відзначають 8 травня. Львів’ян закликають у цей день утриматися від гучних заходів та святкувань. 

Нагадаємо, 2015 року і України запровадили відзначення Дня пам’яті та примирення на честь жертв Другої світової війни. Символікою дня пам’яті визначили червоний мак, а радянську символіку, зокрема георгіївську стрічку, заборонили.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!