Політична реклама

8 травня у Львові виступить Національний симфонічний оркестр Угорщини

1337 0
8 травня у Львівському академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької виступатиме Національний симфонічний оркестр Угорщини. Про це повідомила завідувач літературної частини театру Надія Труш.

Заснований ще у 1923 році, Національний симфонічний оркестр Угорщини об’їздив майже весь світ, проте ніколи не гастролював в Україні.

За словами головного диригента Золтана Кочиша, думка виступити в Україні витала в колективі давно. А зреалізувалась тільки тепер.

Завдяки діяльності директора Національної філармонії Угорщини Гезо Ковача, який постави перед оркестром завдання працювати для добросусідських відносин у сфері музики, було досягнуто те, без чого неможливі гастролі для державного фінансування і проведення концертів за кордоном.

Отож, мости дружби прокладаються між Угорщиною та далекими країнами, а також її близькими сусідами, особливо тими, де проживають угорці.

Народилася і нова традиція – розпочинати концерт твором відомого композитора тієї країни, де відбувається виступ.

Як повідомила Надія Труш, 7 травня Національний симфонічний оркестр Угорщини виступатиме в Ужгороді, а восьмого – у Львові. далі буде Румунія, Сербія, Словаччина.

Вартість квитків від 35 до 150 грн.

Програма:

Мирослав Скорик «Карпатський концерт»

Золтан Кодай «Танці з Галанти»

Бейла Барток «Кончерто»

Джерело: "Гал-інфо"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!