8-му лікарню Львова повністю готують під хворих на Covid-19. Що буде з іншими пацієнтами

6556 0
У лікарні під хворих на Covid-19 готують всі корпуси.
фото: пресслужба лмр

фото: пресслужба лмр

8-му міську клінічну лікарню, що на вул. Навроцького, можуть повністю перепрофілювати для лікування хворих з коронавірусом. Наразі такої потреби немає, проте вже зараз там проводять кисень та думають над розширенням ліжко-місць. Про це Тvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії Covid-19 Галина Слічна.

Читайте також: У МОЗ визнали, що карантин вихідного дня не дав очікуваного ефекту

За її словами, саме 8-му лікарню першою внесли у перелік закладів охорони здоров’я, які будуть надавати допомогу хворим з підозрою чи підтвердженим Covid-19.

«Лікарня ще від березня приймала хворих із коронавірусом. Наприкінці літа був трохи спад, тож у хірургічному корпусі дозволили надавати ургентну допомогу на тимчасовій основі. Проте, в разі погіршення ситуації із захворюваністю, лікарню повністю перепрофілюють», – каже Галина Слічна.

Що стосується опікового центру, який працює на базі 8-ї лікарні, то його також можуть перепрофілювати.

«На повну потужність Опіковий центр у 8-й лікарні не працює також ще з березня. Здебільшого допомогу такого профілю надавали у лікарні швидкої допомоги. Як буде надалі, вирішуватимемо в процесі. Усе буде залежати від ситуації із захворюваністю на коронавірус у Львові», – каже Галина Слічна.

Читайте також: Трагедія у Жовківській районній лікарні: як уникнути такого в інших медзакладах

За її словами, у лікарні під ковідних хворих готують всі корпуси. 60 кисневих точок вже провели в кардіологічному корпусі, де зараз лежать хворі на Covid-19, а також у Центрі мікрохірургії ока, там хворих також кладуть.

«Для лікування коронавірусних хворих готуємо всі лікарні і максимально всі відділення, бо не знаємо, як змінюватиметься ситуація. Можливо, потреби не буде, але маємо бути готові до всього», – додала Галина Слічна.

Зазначимо, що станом на 2 грудня у 8-ій міській лікарні станом на ранок перебуває 103 пацієнти, у 1-ій лікарні – 85 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 259 пацієнтів, у 5-тій клінічній лікарні – 97 пацієнтів, у 4-тій міській лікарні – 2 пацієнти, у пологовому – 16 пацієнтів. Загалом у міських стаціонарах перебуває 562 особи, 395 з них мають Covid-19, 40 перебувають у реанімації, 11 осіб підключені до апаратів ШВЛ. За останню добу госпіталізували 39 осіб, виписали – 43.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!