90 танцюристів з Грузії презентують у Львові модерні танці

1657 0
14 липня у Львові легендарний національний балет Грузії "Сухішвілі" представить свою найновішу програму. 90 танцюристів привезуть модерні танці під назвою "Рамішвілі" у Львівську оперу, а вже звідти презентуватимуть її в інших містах.
Фото: 5poverh.blogspot.com

Фото: 5poverh.blogspot.com

"Сухішвілі" Львів обожнюють. І ця любов їм завжди віддається львів'янами. Концерти тут ніколи не завершуються вчасно, на біс танцюють ще як мінімум півгодини. Квитки розкуповують в перші тижні, пустих крісел я не пам'ятаю, - розповідає організатор Олександр Пеньківський. - Львів'яни дуже добре відчувають, що у "Сухішвілі" "все по-чесному" - власний оркестр, тисяча костюмів, шість десятків ексклюзивних шабель. Також значення тут має і відчуття братніх народів, які однаково борються за своє майбутнє. Крім того, Львів віддає колективу оперний театр. Адже для їх надтонкого чуттєвого танцю важливі усі нюанси звуку, сцени, освітлення, атмосфера."

Досі всі програми "Сухішвілі" були на основі сучасного фольклору. "Рамішвілі" кардинально відрізняється від попередніх проектів, він більш модерний. Це проект Іліко і Ніно Сухішвілі-молодших, присвячений пам'яті бабусі Ніно Рамішвілі, одній із засновників ансамблю "Сухішвілі", пише Gazeta.ua.

"Сценографія і костюми "Рамішвілі", що належать Ніно Сухішвілі-молодшій, відображають сучасність, і навіть є тематичними. Наприклад, у костюмах для номеру "Мішень" обіграні камуфляжі, а дівчата в червоному – натяк на агресію та кров, яка проливається за свободу," - додає організатор.

Квитки на концерт у липні - від 150 до 700 грн.

Нагадаємо, національний балет Грузії "Сухішвілі" складається із сотні танцюристів і власного оркестру. За всю історію колектив побував в більш ніж 200 турне, 9 раз об'їздив 5 континентів, 88 країн, провів біля 9200 концертів. В Австралії його називали восьми чудом світу. На сцені в Ла Скала після концерту завіса піднімалась 14 разів. В Індії сцена під відкритим небом завалилася від запального танцю грузинів. І тоді добровольці із глядацького залу до кінця виступу на плечах тримали сцену.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!