95% українців вірять у перемогу у війні, – опитування

992 0
63% опитаних вважають, що для перемоги потрібно не менше півроку.
Фото умовне

Фото умовне

Через рік від початку повномасштабного вторгнення 95% опитаних українців вірять, що Україна переможе у війні.  Серед них 63% вважає, що для перемоги потрібно не менше півроку.

Джерело: опитування соціологів «Рейтинг»

Близько 20% українців вірять, що ми переможемо через кілька місяців. Головна емоція, яку відчувають респонденти, думаючи про Україну – гордість. Внаслідок повномасштабного вторгнення і героїчного спротиву українського народу цей показник виріс більш ніж вдвічі – з 34 до 75%

Дослідники зазначили, що в січні 2022 року віра в перемогу України була лише у 56% українців.  На початку повномасштабного вторгнення 44% українців довелося тимчасово розділитися зі своєю сім’єю. Через рік таких лише 21%. Більшість тих, кому довелося розділитися з родиною, пройшли це  випробуванням, а у 20% їх стосунки навіть покращилися.

Нагадаємо, що українські біженці у Польщі, які вже знайшли роботу, мають намір повернутися додому. Лише 6% опитаних заявили, що хочуть назавжди залишитись  в іншій країні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!