95% українців вірять у перемогу ЗСУ, але впевненість у швидкій перемозі дещо зменшилась

11724 0
Натомість зросли позиції «кілька місяців» і «півроку-рік». 14% не змогли відповісти на це питання.
Фото: stopcor.org

Фото: stopcor.org

95% українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії, проте впевненість у швидкій перемозі – «за кілька тижнів» – дещо зменшилась (з 47% до 35%). Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 30-31 березня.

Натомість зросли позиції «кілька місяців» і «півроку-рік». 14% не змогли відповісти на це питання.

Читайте також: «Я не геройка, просто хочу жити заради України». Історія киянки, яка не їде з міста

Загалом 78% опитаних вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку. Лише 11% протилежної думки, 11% – не змогли оцінити. У всіх регіонах та серед всіх вікових груп продовжує домінувати оцінка напрямку як правильного. 

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1500 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Нагадаємо, станом на 20 березня віра у перемогу України над російськими загарбниками залишалася на найвищому рівні – 93% опитаних тоді вже вірили у те, що Україна зможе відбити напад ворога. Впевненість у перемозі переважала в усіх регіонах країни. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!