9 найпоширеніших міфів про навчання за кордоном

3574 1
Пропонуємо вам перелік та спростування найбільш поширених міфів серед потенційних студентів, які вважають, що навчання за кордоном не для них.

1. Я не знаю мови. Навчання за кордоном – це можливість навчитися справлятися з різними ситуаціями і отримати при цьому досвід. Незнання місцевої мови не повинно впливати на ваше рішення. Ви здивуєтеся, наскільки швидко ви вивчите поширені вирази, слова і вже дуже скоро будете почувати себе як вдома. Якщо ви боїтеся, що заняття будуть проводитися іноземною мовою, не переживайте. Існує безліч підготовчих програм за кордоном і в тому числі при кампусах університетів, які за 2-12 місяців підготують вас до початку навчання.

2. Я поїду сам і не буду нікого знати. Навчання за кордоном – нагода познайомитися з новими людьми і розширити коло спілкування. Інші студенти теж приїдуть самі, вони теж захочуть завести нові знайомства. Більшість програм, які пропонують навчання за кордоном, організовують заходи, щоб усі студенти могли познайомитися. Як правило, після навчання за кордоном, дружні відносини підтримуються протягом усього життя.

3. У мене конкретні вимоги до житла. Більшість програм навчання за кордоном пропонують різні варіанти житла: гуртожитки, квартири або ж проживання в сім'ї. Кожен варіант має свої переваги і недоліки, але вибір все одно залишається за вами. У гуртожитках і квартирах, студентам доведеться ділити деякі зручності з іншими учнями. Проживання в сім'ї – підходящий варіант, якщо ви хочете вивчити місцеву мову. Багато сімей приймають до себе кількох іноземних студентів, тому не варто хвилюватися, що ви будете самі.

Читайте також: Топ-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном

4. Мене залишили сам на сам з чужою країною. Навчання за кордоном не буде для вас хаотичним. У вас будуть певні заняття, які вам треба буде відвідувати. Для вас будуть організовані екскурсії. Це ідеальна можливість познайомитися з культурою іншої країни, дізнатися багато нових речей, маючи при цьому повну підтримку програми, яка організовує це навчання.

5. Я не можу дозволити собі навчання за кордоном. Трохи пошуку інформації та планування, та навчання за кордоном може стати для вас цілком доступним (або навіть безкоштовним). Подайте заяву на фінансову допомогу (наприклад, різні гранти фондів, компаній, та уряду) або стипендію. Їх надають для бажаючих отримати освіту за кордоном. Ці підказки допоможуть вам знайти спосіб фінансування навчання. Почніть з того, що пропонує вам ваш університет. Співробітники фінансового відділу зможуть представити вам останню інформацію щодо різних стипендій та грантів, які профінансують ваше навчання. Пошукайте в Інтернеті. Перевірте державні сайти країни, в якій ви збираєтеся вчитися. Багато країн пропонують стипендії, щоб залучити студентів з інших країн.

6. Я не буду відчувати себе в безпеці в іншій країні. Всі програми, які пропонують навчання за кордоном, строго перевіряються, аби гарантувати безпеку студентам. Держава та університети не дозволили б існувати програмам, які ставили б під загрозу життя студентів. Навчання за кордоном таїть у собі не більше небезпек, аніж навчання вдома. Можливо, вам доведеться підписати відмову від вимог про відповідальність, але цей документ часто просять пред'явити під час поїздок за кордон. Більшість програм також надають експрес-курс, як орієнтуватися в місті і бути обережними.

Читайте також: 7 європейських країн, де можна дешево навчатись

7. Моя спеціалізація не представлена ​​за кордоном. Всі спеціалізації вивчаються за кордоном. Вам просто потрібно вивчити, що саме пропонують різні програми. Деякі програми пропонують конкретні спеціалізації, а інші надають широкий вибір всіляких напрямків.

8. Я не зможу вчасно закінчити навчання. При правильному плануванні, навчаючись за кордоном за потрібним курсом, ви зможете закінчити навчання вчасно. Заняття відбуваються в міжнародному форматі і ваші оцінки будуть зараховані якщо ви вчилися хоча б на трійку, а то й вище.

9. Я не хочу пропустити все, що відбуватиметься під час моєї відсутності. Навчання за кордоном надасть вам нові культурні перспективи, які ви не змогли б отримати, залишившись вдома. Перебування в новій обстановці допоможе зробити з вас освічену людину і поліпшить ваші шанси на хорошу роботу. Вас повинно турбувати ось що: «Я знаю, що буду сумувати за друзями і родичами, але я не можу пропустити можливості навчатися за кордоном».

Джерело: Освіта.UA

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
11 Липня, 2018 10:39
Mena Коли я роздумував про вибір університету, я вирішив, що фізіотерапія буде хорошим вибором. Оскільки я хотів вивчити польську мову та виїхати до Польщі, я вибрав польський університет. Полонійна Академія, де я навчаюся, запропонувала мені також курс польської мови під час навчання. Мені все добре вдається, я все більше вмію і можу порозумітися з іншими людьми.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!