9 помилок, що можуть зіпсувати весь робочий день

4213 0
Перші 10 хвилин робочого дня можуть бути критично важливими для вашої продуктивності на наступні вісім годин. Якщо запізнюєтеся в офіс або одразу ж застрягаєте у переповненій поштовій скриньці, ви можете дуже легко втратити фокус на весь залишок дня.
Фото: 4ernigiv.info

Фото: 4ernigiv.info

Cпеціалісти Business Insider провели дослідження й виокремили 9 помилок, які можна зробити за перші 10 хвилин робочого дня. Пропонуємо перелік цих «пасток» та способи, як можна їх уникнути.

1.Запізнитися

Не саботуйте свій робочий день ще до його початку. Останнє дослідження  «The Huffington Post» довело, що начальники схильні вважати робітників, які приходять пізніше, менш сумлінними, навіть якщо вони ідуть з роботи пізніше.

2. Не привітатися з колегами

Ви можете задати приємний тон на весь день для себе та інших, використавши пару хвилин, щоб поспілкуватися з колегами. За словами Лін Тейлор, експерта з організації робочого місця, якщо ви лідер, і не вітаєтеся з командою, очевидна недостатність ваших соціальних навичок може звести нанівець вашу професійну й технологічну компетенцію.

Навіть якщо ви не керівник, постійна мовчанка за вашим столом може зробити вас недоступним для колег.

3. Пити каву

Якщо ви не з тих людей, хто хапається за горнятко кави одразу після того, як прокидається, ви скоріше за все робите це, щойно зайшовши в офіс.

Але дослідження доводить, що найкращий час для кави – після 9:30 ранку. Причина – гормон стресу (кортизол), який регулює енергію, підйом якої в основному відбувається між 8 і 9 ранку. Якщо ви п’єте каву в цей час, організм виробляє менше кортизолу й стає більш залежним від кофеїну.

Читайте також: 6 лайфхаків, що допоможуть зробити день продуктивнішим

4. Відповісти на всі імейли у вашій скриньці

Як тільки ви сідаєте у своє крісло, виникає спокуса одразу зануритися в потік листів, що прийшли з вечора.

Але за словами Майкла Кера, міжнародного бізнес-спікера: «перші 10 хвилин робочого дня треба провести переглядаючи листи й розставляючи їх за пріоритетом. Таким чином, ви зможете побачити, чи є там щось термінове й спланувати відповідь на решту на потім».

5. Розпочинати роботу без попереднього плану

Перед тим як серйозно братися до роботи, варто переконатися, що ви розумієте, чому треба присвятити день – це включає запис пріоритетів і завдань на день, а також перегляд календаря. Перевірте, які події запланували й чи не маєте підготуватися до дзвінків чи конференцій.

6. В першу чергу виконувати найлегше завдання

Експерименти доводять, що ваша енергія і сила волі схильні спадати упродовж дня. Саме тому важливо виконувати найважчі завдання якомога швидше.

Деякі люди називають цю стратегію «поїданням жаби». Вислів узято з цитати Марка Твена: «З’їж живу жабу зранку й нічого гіршого вже не станеться до кінця дня».

7. Робити декілька речей одночасно

Маючи так багато енергії зранку, ви можете відчути, що можете робити мільйон речей одночасно. Однак дослідження показує, що це може завдати шкоди основному завданню. Тому краще робити все по черзі. 

Найкраще – сфокусуватися на чомусь одному вже з перших 10 хвилин.

8. Дати волю негативним думкам

Можливо, вас зранку підрізали. Або ввечері напередодні ви посварилися з коханою людиною. Не дозволяйте цим випадкам відволікати вас від завдань, які мають бути зроблені цього дня. Вам варто відкласти ці емоції «в окрему коробку» на початку дня й дістати їх звідти пізніше.

9. Мати зустріч

Ранкові зустрічі можуть стати витратою пізнавального ресурсу. За словами Лори Вандеркам, автора «Що найбільш успішні люди роблять до сніданку», ранковий час повинен бути зайнятий справами, що потребують концентрації і розумової зосередженості, наприклад, писанням.

Зустрічі з начальником чи колегами краще призначати на менш енергійний час, наприклад – після обіду.

За матеріалами: Business Insider

Переклала і опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!