9 способів вдало провести вихідні

6093 0
Інколи для того, щоб відпочити і цілком відновитись достатньо вихідних. Але для того, аби їх не змарнувати, варто зрозуміти, що саме в цей момент надихне і зарядить енергією на цілий тиждень. Пропонуємо вам 9 способів, які допоможуть не просто втекти від робочої повсякденності, але дійсно звільнитись від негативних емоцій.
фото: eu-proprio-aqui.blogspot.com

фото: eu-proprio-aqui.blogspot.com

1. Наведіть у чомусь лад

Ви повертаєтеся додому в п'ятницю і бачите, що перед вами гора дрібних справ? Це говорить про вашу неорганізованість і нестачу особистого часу. Іноді здається неможливим знайти час, щоб розібрати всю цю купу паперів, листів або брудної білизни, але вихідні - зручний час, щоб витратити кілька годин і усунути безлад. Це ніби ще одна робоча задача, але вона проста і допомагає перезавантажити мозок до понеділка. Розберіть якусь дійсно велику купу накопичених речей-справ, і ви відчуєте полегшення і задоволення від зробленої справи. Можливо, ви навіть знайдете щось важливе, що давно шукали.

 2. Обміркуйте майбутнє

Велику частину тижня ми проводимо, концентруючись на інших людях. Вихідні - відмінний час, щоб зосередитися на собі, своїх потребах і бажаннях. Майбутнє, особливо невизначене, може лякати. Але вам все одно в якийсь момент доведеться вирішити, чого ж ви хочете для себе. Вихідні дають достатньо вільного часу, щоб, наприклад, прогулятися або полежати і обдумати, яким же має бути ваше майбутнє, щоб воно вас влаштовувало. Трохи розібратися в собі корисно, щоб вивільнити енергію мозку.

3. Приділіть час відносинам

Робочий тиждень погано впливає на особисте життя та стосунки. Спробуйте впродовж вихідних оживити свої романтичні чи дружні стосунки. Заплануйте якийсь час, щоб приділяти увагу виключно своєму партнеру чи друзям. Виділіть час на те, щоб розслабитися і прислухатися одне до одного. Новий тиждень набагато простіший, коли вдома ви відчуваєте любов і підтримку.

 4. Поспілкуйтеся зі своєю родиною

Правильно спланований вікенд дає відмінний емоційний заряд. Не треба просто сподіватися, що членам вашої родини буде приємно провести цей час разом, і саме так, як хочеться вам. У різних членів родини свої характери і потреби. Внесіть в ваш розпорядок дня якусь структуру, щоб кожен отримав приємні і змістовні відчуття. Інакше багаж сімейних проблем додасться до понеділкового стресу.

5. Прочитайте книгу, яка надихає

Скільки у вас книг, що стоять на полиці непрочитаними? Багато людей купують чудові книги, маючи намір їх прочитати, але до цього не доходить. Однак багато з них цілком можна прочитати за вихідні. Тільки зручно облаштуйте місце для читання.

6. Повністю відключіться від світу - поїдьте в невелику мандрівку чи навіть подивіться якийсь кумедний серіал

За тиждень мозок неабияк напружується. Ви вирішуєте серйозні проблеми, ведете розрахунки, аналізуєте... Іноді мозку просто потрібно нічого не робити. Мені подобається подивитися повністю якийсь серіал за день або два. Історії заповнюють мій мозок і допомагають йому відпочити. Полежати на дивані і подивитися The Sopranos - ідеальна для мене форма релаксації.

 7. Займіться творчим проектом

На тижні буває багато рутинних і нудних справ - тобто виникає потреба заново активувати своє творче мислення. Запишіть відео. Зробіть арт-проект. Досліджуйте якийсь музей. Намалюйте графіті. Зробіть щось, у чому задіяна права півкуля мозку. Примусьте свою музу попрацювати - нехай вона додасть вашому життю трохи кольору на тиждень вперед.

8. Проведіть міні-відпустку вдома

Чи багато ви дійсно знаєте про своє місто? Люди часто не звертають уваги на природну красу та культурні особливості свого міста чи району. Адже ви, можливо, не просто так вирішили саме тут жити, тому користуйтеся всім тим, що в цьому місці є. В результаті виникають сильні емоційні стимули успішно впоратися з наступним робочим тижнем і повернутися додому на вихідні.

9. Повністю вимкніть всю електроніку

Якщо ви схожі на мене, то ви постійно і надмірно занурені в гаджети. Я весь час пишу смс, листи, документи, блукаю по інтернету і т.д. Іноді це перевантаження від постійної переписки, друзів в Facebook або занадто довгого перегляду серіалів. Електроніка дійсно відволікає нас від більш важливих речей у житті. Особливо тих, на які у нас не вистачає часу на тижні. Навіть під час фізичних вправ ми вмикаємо плеєр. Вимкніть все. Відключіться від гаджетів на 24 години. Привчайте себе до тиші, темряві і природи без будь-яких штучних стимулів і втручань. Ви здивуєтеся тому, що побачите.

За матеріалами народ ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!