9-річний львів'янин розробив програму, яка нагадує вдягати маски і мити руки

8369 0
Основа програми – два прості правила, про які хлопчику постійно нагадували.
фото: жанна савчук

фото: жанна савчук

Аби не забувати одне з важливих карантинних правил, 9-річний львів'янин Данило розробив програму мобільного застосунку – i-mask. Його основне завдання – нагадувати користувачам одягати маску у громадських місцях і мити руки по приходу додому.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv мама хлопчика Жанна Савчук, додаток мав би працювати так, що на телефоні з'являється нагадування у вигляді push-повідомлень. Головне, щоб була підключена геолокація.

«Наразі є лише ідея додатку. Його розробляли на конкурс, який проводило Міністерство діджиталізації. Данило був наймолодшим учасником, він не переміг, але отримав дуже добрий досвід в розробці стартапів, створенні ідей мобільних додатків», – каже вона.

Основа програми, два прості правила, про які, за словами мами, йому постійно нагадували. Зізнається, що сина обурювало те, що багато людей ходить без засобів захисту, в той час, коли його до цього змушували. Так і зявилася ідея застосунку. Зараз хлопець розглядає пропозицій ІТ-компаній, які готові реалізувати його задум.

Ольга Коваль

Фото надала Жанна Савчук



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!