«А що є в супермаркетах?» Продавці стихійного ринку у Львові не хочуть покидати територію

14101 0
У Галицькій райадміністрації обіцяють посилити контроль з понеділка, 23 серпня.

У Львові біля Храму святих Ольги і Єлизавети незаконно торгують продуктами просто з землі. Здебільшого це жінки похилого віку, які майже не реагують на зауваження. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у Галицькій районній адміністрації.

Читайте також: На якому етапі ремонт вулиці Бандери у Львові і коли її відкриють для проїзду. Фото, відео

«Я розумію обурення мешканців. На жаль, станом на сьогодні є така ситуація, і ми її намагаємося вирішити. Ми організовуємо нараду, де буде обумовлено, що все ж таки нам потрібно виділити працівників «Муніципальної варти», але щоб вони були там на постійній основі», – каже керівниця відділу соціально-економічного розвитку Галицької районної адміністрації Любов Пілюк.

За її словами, на допомогу їм буде представник з поліції і Галицької адміністрації. Кажуть, що вже з понеділка, 23 серпня, старатимуться, щоб поліція стояла там на постійній основі.

«Я була там і бачила тих бабусь, які з різних районів міста Львова. Дуже багато з них похилого віку. Навіть вчора, коли було свято (19 серпня – Преображення Господнє – уточн), вони там стояли. Ми збираємо всіх продавців, вони собі переходять на іншу територію, а як тільки ми йдемо, то зразу повертаються і швидко розкладають ті продукти»– каже вона.  

Стихійна торгівля відбувається біля храму, продавці навіть дозволяють собі вішати речі на його огорожу. Любов Пілюк каже, що до тих продавців зверталися неодноразово, і єдиний вихід – стояти там постійно.

«Ми вже стоїмо там у ролі лікарів, пояснюємо, що продавати продукти з землі небезпечно. Тим не менше, починаються порівняння на кшталт – «а що є в супермаркетах?»– каже вона.

«Покарати людину можна лише, якщо вдасться довести її до суду, яка торгує, при тому вона має надати своє посвідчення. Більшість справ у суді не розглядають через неправильно складений протокол або через те, що винуватця потрібно доставити в суд, а зробити це практично нереально», –  каже Любов Пілюк.

Додамо, що штраф за таку незаконну торгівлю становить від 17 до 119 грн (за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях).

Читайте також: Коли відкриють вулиці Бандери, Хмельницього і Пекарську

Нагадаємо, що у Львові через ремонт вулиці Бандери перекрили дорогу. На місці переходу біля храму св. Ольги і Єлизавети мешканці з різних районів Львова розвинули незаконну торгівлю. Цей стихійний ринок може простягатися від зупинки біля церкви аж до самого вокзалу, що заважає звичайним пішоходам.   

Софія Шавранська

Фото Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!