Політична реклама

Переводити стоматологів на госпрозрахунок у Львові поки не будуть

2623 0
Депутати не підтримали внесення до порядку денного сьогоднішньої сесії проекту ухвали щодо переведення на госпрозрахунок комунальних стоматологічних поліклінік. За внесення до порядку денного проголосувало лише 16 депутатів.

Про це Твоє місто повідомляє прес-служба Львівської мерії.

"Ця ухвала не просто потрібна, вона критично потрібна. Тому що мова йде  про дуже великі гроші, які можна оптимізувати в медицині. Тому я вважаю, що стоматологічна послуга має бути тільки для дітей безоплатною, для інвалідів, для учасників війни, інших пільгових категорій", - повідоми Андрій Садовий.

Для утримання 4 міських стоматологічних поліклінік Львова щороку бюджет міста витрачає приблизно 28 млн грн. Відтак управління охорони здоров’я ЛМР вже вдруге (першого разу це було 2011 року) виносить на розгляд депутатського корпусу пропозицію вивести з тіні кошти, які мешканці сплачують не офіційно за стоматологічні послуги. Водночас у проекті ухвали передбачається, що стоматологічні поліклініки й надалі залишаються комунальними закладами і частина кабінетів у них будуть безкоштовними для усіх категорій населення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!