Абітурієнтів попереджають про шахраїв, які продають відповіді на ЗНО

1654 0
Освітяни кажуть, що шахраї для «переконливості» можуть надсилати навіть листи з фейкової скриньки Українського центру оцінювання якості освіти.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Абітурієнтів закликали не вестися на пропозиції шахраїв і не купувати нібито відповіді на зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року. Про це повідомляють на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО», — зазначили в Центрі.

Читайте також: У школах вчитимуть медіаграмотності

Освітяни кажуть, що шахраї для «переконливості» можуть надсилати навіть листи з фейкової скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. У повідомленні також зазначають, що всі тести укладають і друкують в умовах суворої конфіденційності. Тому зараз відповідей на них не існує.

«Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радимо проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо», — пропонують освітяни.

Нагадаємо, 3 лютого в Україні розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, у ньому візьмуть участь близько 346 тисяч учнів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!