Політична реклама

Абітурієнти можуть самостійно порахувати свої бали за ЗНО

6145 0
Абiтурiєнти можуть приблизно порахувати кiлькiсть балiв на ЗНО з української мови та лiтератури.

"Щоб учасник ЗНО мiг сам зорiєнтуватися, скiльки балiв зумiв набрати за твiр, на сайтi центру ми розмiстили схеми оцiнювання власного висловлення з української мови, - повідомив Експресу Андрiй Миляник, заступник директора Львiвського регiонального центру оцiнювання якостi освiти. - Так, максимум, який може набрати абiтурiєнт за твiр, -- це 20 балiв".

За тезу абiтурiєнтовi можуть виставити вiд 0 до 2 балiв, стiльки ж за наведенi аргументи, приклади. Максимум 2 балами оцiнюють i логiчнiсть та послiдовнiсть тексту, наявнiсть висновку. Найбiльше можна набрати за правильну орфографiю та пунктуацiю, а також за лексику, граматику i стилiстику твору - по 4 бали.

"Проте раджу абiтурiєнтам самим не оцiнювати власнi твори, а показати їх хоча б учителевi, - каже Андрiй Миляник. - Якщо учасник пiсля оголошення результатiв вважатиме, що його оцiнили низькими балами, вiн може подати апеляцiю на результат, проте комiсiя, яка розглядатиме кожен випадок, може як пiдвищити бал, так i знизити його".

Також на сайті можна визначити свої бали за саме тестування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!