Аби пережити осінні дощі, музей Пінзеля у Львові знову накрили

1922 0
Споруду Музею сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля черговий раз накрили тимчасовим перекриттям, аби вона могла витримати осінні дощі.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Кошти на ці цілі, як наголошує директор Музею сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля Леся Банах, були використані зі скриньки пожертв і працівників музею, інформують Львівські новини онлайн.  

“На поліетиленове перекриття ми витратили більше тисячі гривень. Довелось взяти кошти, які були у скринці пожертв. Гроші збирали на реставрацію споруди музею, а довелось витрачати на поточні речі, - розповіла Леся Банах. - Ми склали відповідний акт. Додам, що ми не мали іншого вибору — музей почало затоплювати біля входу”.

Через стан споруди частина скульптур Йогана Георга Пінзеля досі знаходиться у приміщенні Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького, бо грошей на реставрацію музею немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!