«Аби продовжити його справу», – студенти УКУ організували збір в пам’ять про Артемія Димида

1684 0
Кошти передадуть десятьом бригадам ЗСУ.
Фото: kypkasboriv

Фото: kypkasboriv

Студенти Українського католицького університету організували благодійний проєкт Kypkasboriv. Метою є збір коштів для 10 бригад ЗСУ. Медіакампанію присвячують пам’яті Героя України Артемія Димида, який навчався в цьому університеті. Він загинув на Миколаївсько-Херсонському напрямку 18 червня під час мінометного обстрілу.

Джерело: Kypkasboriv

«Ми навчаємось там, де навчався він, бачимо те, що він бачив, слухаємо музику, яку він слухав, захоплюємось його пригодами і розуміємо, що певна частинка цієї людини живе в кожному з нас. Тому ми, небайдужа молодь, студенти УКУ та інших університетів, розпочинаємо збір для 10 різних бригад ЗСУ, зокрема й бригади Артема, аби продовжити його справу та нести його пам’ять», - зазначають автори проєкту.

Студенти створили новий формат благодійних зборів – вони збиратимуть кошти, пишучи історію Артема Димида, бо вважають, що це надихне українців долучатися до допомоги ЗСУ. В цьому їм допомагає родина Героя, яка дуже рада такій ініціативі та повністю її підтримує. Саме результатом двох зустрічей студентів із матір’ю та сестрами Артема стали перші історії про захисника на сторінці проєкту в Instagram.

«Ми знали, що зборів зараз існує дуже багато і більшість людей на них вже навіть не звертають уваги. Тож зрозуміли, що маємо зробити щось особливе – що таки зловить увагу і надихне. А історія життя Артема дуже варта уваги, бо він дійсно вмів жити: подорожувати, ризикувати, мав непереборну силу волі та гумор. І він мав сміливість залишатися собою навіть на фронті. Тому ми впевнені, що й інших людей його історії можуть надихнути так само, як і нас. А щоб формат не був «заїждженим» ми подумали про колажі та комікси, замість звичних постів», – пояснила спікерка проєкту Аліса Нартова в коментарі Tvoemisto.tv

Автори ідеї пишуть про Артема Димида, називаючи його «Курка», адже саме так його кликали друзі та пластуни. А кількість бригад, яким допоможуть благодійники відповідає кількості дітей, про яку мріяв Герой. Студенти збирають кошти для військової частини А2943 підрозділу 45 ОАБР, військової частини А7037, військової частини А7390, 125 бригади ТрО, 103 бригади ТрО А7031, 406 ОАБР ім. генерал-хорунжого Олексія Алмазова, 8 роти батальйону «Свобода» ОП НГУ, 109 бригади А7037 (список доповнюють).

«Концепція кількості бригад дуже проста – Курка хотів 10 дітей (за словами його мами пані Іванки), тому аби продовжити Його справу і вшанувати пам’ять, ми створили збір на підтримку потреб саме 10 бригад. Суть нашого збору не у фіксованій сумі, а у потребах захисників. На даний момент ми вже зібрали на дрон одній з бригад і вчора передали його військовим. Він буде працювати в напрямку Бахмута. Нам вдалося зібрати понад 100 тис. грн», – зазначила вона.

Зазначимо, що під час візиту до Львова, пані посол США Бріджит Брінк підписала український прапор, який організатори збору розіграють на благодійному аукціоні. Всі вторговані кошти направлять на допомогу 10 бригадам. Щоб долучитися до збору, можна надіслати кошти за посиланням.

Для довідки

Артемій Димид був завзятим пластуном, учасником Революції Гідності та російсько-української війни. Зокрема, і учасником бойових дій у складі батальйону спецпідрозділу «Гарпун» та полку «Азов». Батько Артемія Михайло Димид був першим ректором УКУ. Сам Артемій – правнук відомого українського історика Івана Крип’якевича. Він загинув 18 червня під час мінометного обстрілу ворогом. 

Tvoemisto.tv зібрало спомини про Артемія Димида його друзів та близьких. Зокрема, сестри Героя поділилися яскравими моментами життя з братом.

Нагадаємо, що в інтерв'ю з Tvoemisto.tv мати Артемія Димида розповіла про те, як це коли обоє синів пішли на війну, виховання, улюблені книги Артемія, усвідомлення війни та різницю між сходом і заходом України. Деталі розмови читайте за посиланням.

Ірина Давосир

Фото: Kypkasboriv

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!