Адаптивний карантин в Україні продовжать до серпня

1262 0
Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, карантин скасують.
Фото: freepik

Фото: freepik

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що адаптивний карантин в Україні, введений до 30 червня, дає свої результати. Його продовжать до серпня. Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом'якшення», – говорить він.

Читайте також: Як сімейні лікарі у Львові працюють із хворими на коронавірус

За його словами, адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності на коронавірус починають зростати, то обмеження запроваджують автоматично, якщо ж ні – то країна перебуває в «зеленій» зоні.

Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, карантин можуть скасувати.

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з'являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», – додав Шмигаль.

Уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося напередодні.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня 2020 року. 11 травня карантин послабили. На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!