Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року

5418 0
Заходи спрямовані на безпеку українців.
Фото: Катерина Откович

Фото: Катерина Откович

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до кінця року. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 13 жовтня, на позачерговому засіданні Кабмін.

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, уряд змінив правила про дозволену кількість людей у масових зібраннях. У зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20.

Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ. Суб'єктам господарювання рекомендують організувати позмінну роботу працівників.

Закладам середньої освіти рекомендують встановити канікули з 15 до 30 жовтня, а закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендують перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада (з рекомендаційним виїздом із гуртожитків).

Нагадаємо, що Львів хоче відтермінувати вимушені через Сovid-19 канікули, щоб розпочати їх не з 15 жовтня, а з 19-го. Наразі ще невідомо, коли відбудуться засідання обласної та міської комісії ТЕБ і НС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!