У Львові оштрафували першого порушника за пластикові вікна в пам’ятці архітектури

3614 0
Із 19 розглянутих адмінпротоколів 18 відправили на доопрацювання.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Мешканця вулиці Руської оштрафували на 1700 гривень за самовільне встановлення пластикових вікон замість дерев’яних та перепланування квартири.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, сьогодні відбулося перше засідання адміністративної комісії, яка розглядає правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Читайте також: Пластикові вікна в історичному Львові: куди скаржитися. Інструкція

Загалом комісія розглянула 19 протоколів щодо незаконних дій фізичних осіб в історичних будівлях по вулицях Руській, Братів Рогатинців, Галицькій, Друкарській, Валовій та Вірменська.  Левова частка порушень – це самовільне встановлення вікон та перепланування квартир.

Однак з дотриманням усіх формальностей був складений лише один протокол – на жителя будинку №12 по вулиці Руській, відтак власника квартири оштрафували на 1700 гривень. Решту протоколів відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, 2 березня виконавчий комітет ЛМР затвердив рішення «Про створення адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР», яка розглядатиме порушення  чинного законодавства про охорону культурної спадщини. Комісія має право накладати штрафи від 1700  до 170 тисяч гривень за різні порушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!