Адвокат Ярослава Дубневича повідомив, що за нардепа внесли заставу 100 млн грн

2446 0
Вчора Ярослава Дубневича взяли під варту через підозру у розкраданні коштів при закупівлях «Укрзалізниці».
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

За народного депутата Ярослава Дубневича ще до оголошення рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду внесли 100 мільйонів гривень застави, однак нардепа все одно етапували до СІЗО. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на адвоката нардепа Олексія Шевчука.

Читайте також: У будинку Богдана Дубневича у Зубрі проводять обшуки

«Ярослава Дубневича не мали права вчора затримувати, бо за нього до моменту оголошення рішення суду внесли заставу. Ярослав Дубневич ще вчора виконав рішення суду», – сказав він.

За його словами, заставу вносили 6 та 7 листопада кілька осіб. І станом на момент виголошення рішення АП ВАКС – за Ярослава Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави – на 10 мільйонів більше, ніж визначила апеляція.

Він також додав, що 8 листопада до Шевченківського суду уже подали заяву про незаконне затримання Дубневича. Адвокат прогнозує, що в понеділок-вівторок буде готове звернення до Європейського суду з прав людини про те, що народного депутата незаконно затримали при наявності чинного запобіжного заходу – застави.   

Олексій Шевчук додав, що вже звернувся до НАБУ з питанням, куди етапували Дубневича. Водночас, як пише Громадське, після оголошення підозри Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму на сина.

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

Нагадаємо, що Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень через закупівлі «Укрзалізниці». НАБУ зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру Ярославу Дубневичу за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними слідства, депутат завдав збитки державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень. Вищий антикорупційний суд відмовив у арешті нардепа з Львівщини Ярослава Дубевича та обрав запобіжний захід у вигляді застави в 100 мільйонів гривень. Вчора, 8 листопада, його взяли під варту.

Додамо, що Ярослав Дубневич пройшов у Раду 9-го скликання на мажоритарному 120-му окрузі на Львівщині, що охоплює Городоцький, Мостиський і частину Самбірського районів. Він є членом фракції «Європейська солідарність».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!