Аеропорт «Львів» може першим відновити польоти в Україні, – Мінінфраструктури

5510 0
Основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.
Фото: ЕП

Фото: ЕП

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького за наявності гарантій безпеки може першим відновити польоти в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів, проте практично це можна зробити лише за гарантованої безпеки. 

Читайте також: Були першими в Галичині. Як починалася авіація у Львові

«Першим аеропортом ми розглядаємо Львівський аеропорт. Я сподіваюся, що, як це було з Чорноморською зерновою ініціативою, коли ми отримаємо гарантовану безпеку, гарантії насамперед від міжнародних партнерів, від ООН, ми розпочнемо, я сподіваюся», – цитує міністра Інтерфакс-Україна.

За його словами, основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.

Читайте також: Окупанти вдарили в район львівського аеропорту, – Садовий

Нагадаємо, українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабної військової агресії рф – із 24 лютого цього року.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!