«Афера століття» у Львові: міськраді повернули у власність ще одне приміщення

2513 0
Суд скасував запис про державну реєстрацію на нежитлове приміщення на вулиці Замковій.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Господарський суд Львівської області скасував запис про державну реєстрацію нежитлового приміщення площею 175,7 кв. м. за адресою вулиця Замкова, 9, пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на рішення суду.

Згідно з матеріалами справи, право власності на це приміщення було зареєстроване 13 листопада 2016 року ПП «Грот» на підставі розпорядження Галицької районної адміністрації від 12 березня 2001 року. Проте за даними прокуратури такого розпорядження не існувало.

Читайте також: Прокуратура розслідує купівлю львівським податківцем дорогого автомобіля

19 листопада 2016 року ПП «Грот» продало приміщення ПП «К.Р.О.К.-7», щоб створити так званого «добросовісного набувача майна». Але прокуратурі вдалося довести, що добросовісного майна не було, оскільки «К.Р.О.К.-7» придбало його в «особи, яка не мала права відчужувати це майно».

Власником ПП «Грот», яке зараз вже має назву ПП «ТМ Тріада», є Артем Шпота, якого вже затримували як підозрюваного у справі про незаконне відчуження комунального майна. Власником ПП «К.Р.О.К.-7» – Олег Рогоцький, який є одним з основних фігурантів «афери століття».

Нагадаємо, що в листопаді 2016 року фахівці управління комунальної власності ЛМР виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб – підприємниць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Після відкриття кримінального провадження у цій справі на частину приміщень було накладено арешт.

Нагадаємо, що раніше вже вдалося повернути одне комунальне приміщення у власність міської ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!