Академія наук через суд відновила містобудівні умови для 5-поверхівки на Горбачевського у Львові

5469 1
Землекористувачі подали апеляцію на рішення виконкому.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Карпатському відділенню інституту геофізики імені Субботіна НАН України, якому належить ділянка площею 0,39 га на вул. Горбачевського, 19 у Львові, відновили містобудівні умови та обмеження на зведення 5-поверхівки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: На Горбачевського замість скандальної забудови хочуть облаштувати сквер

«Землекористувачі подали апеляцію на рішення виконкому скасувати МУО на будівництво, виграли і як наслідок суд визнав, що рішення про те, що там має бути сквер замість 5-поверхівки, недійсним», – каже він.

Відповідну ухвалу Львівський окружний адміністративний суд виніс ще 23 липня торік, а Восьмий апеляційний адмінсуд підтвердив постановою від 22 жовтня. Львівська міськрада намагалася подати касацію, втім Верховний суд 6 лютого ЛМР відмовив і залишив попередні рішення суду чинними. Ця ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає. За словами Антона Коломєйцева, Академія наук тепер може розпочати там будівництво.

Читайте також: Суд не відновив забудовнику «Львівської мрії» містобудівні умови та обмеження

Нагадаємо, земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям.

Раніше містобудівні умови та обмеження на цю ділянку вже скасовували, проте Інститут відновив їх через суд. Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків почали протестувати.

17 травня торік виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови та обмеження, видані у квітні 2015 року.

Ольга Коваль


Читайте також:
12 Лютого, 2020 18:23
Мешканець ОЛЕ! ОЛЕ! ОЛЕ! "Авалон", вперед!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!