Академія сухопутних військ провела тендер серед підприємців із фіктивними довідками

3467 1
Двоє учасників конкурсу вже впродовж трьох років по черзі отримують замовлення від ВНЗ.
Фото: Varta1

Фото: Varta1

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 28 листопада уклала угоду про закупівлю модульної конструкції у приватного підприємця Олександра Дмитренка. Вартість угоди –  895 тис. грн, пише видання Наші гроші.

Читайте також: Жінку не взяли на офіцерські курси в Академію сухопутних військ через її стать

Академія закупила конструкцію для польової їдальні, що її мають поставити через 14 календарних днів від дня укладання угоди у частину, розташовану в селі Старичі.

Конкуренцію переможцю з міста Кам’янка-Бузька склала приватний підприємець Тетяна Горбата із села Чишки на Пустомитівщини, пропозиція якої була на 10 тис. грн дорожчою.

«Проте є підстави вважати, що конкурс між підприємцями насправді був зімітований і довідки робила одна людина, яка в більшості з них подала різний текст, але в одній з довідок забули поміняти прізвище», – пишуть Наші гроші.

Олександр Дмитренко не має іншого державного замовника, окрім Нацакадемії сухопутних військ. З 2016 року по сьогодні він загалом уклав з Академією 19 угод на 3,13 млн грн. З них 18 угод – за неконкурентною процедурою. Ці торги мали б стати для підприємця першими конкурентними.

Читайте також: В Академії сухопутних військ у Львові відбувся 25-й випуск офіцерів ЗСУ. Фоторепортаж

Тетяна Горбата також з 2016 року працює виключно з Академією сухопутних військ – вона уклала чотири угоди на 364,58 тис. грн, також без конкуренції. Чоловік Тетяни Горбатої, Вадим Горбатий, також зареєстрований приватним підприємцем, і адреса його реєстрації співпадає з адресою приватного підприємця Олександра Дмитренка – вони обидва прописані в місті Кам’янка-Бузька, в одній і тій самій квартирі на вулиці Миру.


Читайте також:
30 Листопада, 2018 15:07
Михаил ВЫВСЁВРЁТЕ новая власть не ворует! за 2017г посадили всего 2 голов райдержадминистраций и никого выше. Это означает что новая власть НЕ ВОРУЕТ!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!