Акцент на людей старшого віку та з інвалідністю. У Львові пройде Форум «Соціальні послуги підтримки»

863 0
Стратегію державної політики з внутрішнього переміщення на наступні роки представить віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.
Фото: Lexinform

Фото: Lexinform

Вже у четвер, 30 березня, у Львові відбудеться Форум «Соціальні послуги підтримки в громадах Львівщини», який має виокремити проблеми внутрішньо переміщених людей, з якими вони стикнулися після евакуації. Основний акцент на людей старшого віку та з інвалідністю, повідомляють організатори події.

Зокрема, під час заходу учасники обговорюватимуть, як допомогти цим людям та шукатимуть правильні рішення. А також, – і це найосновніше, – дискутуватимуть про спроможність, готовність і бачення громад створювати послугу стаціонарного догляду людей старшого віку і людей з інвалідністю.

«Тема соціальної підтримки набула неабиякого значення в умовах повномасштабної війни. Нам важливо знати, яких результатів за цей рік Львівщина досягнула в питанні допомоги людям, адже наша область прихистила чи не найбільшу кількість ВПО. У кожної людини свої проблеми та потреби, тож цей Форум покликаний допомогти нам зрозуміти, у якому напрямі слід працювати й надалі. З огляду на велику кількість охочих стати частиною Форуму, ми змушені закрити реєстрацію. Однак подбали про онлайн-трансляцію, щоб ви могли отримати всю важливу інформацію», – зауважив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
 

Безпосередньо стратегію державної політики з внутрішнього переміщення на наступні роки представить віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Інші блоки заходу:

  • Соціальна послуга – виклики сьогодення категорія ВПО;
  • Роль і бачення соціальної послуги в стратегії Львівщини;
  • Міжнародний досвід впровадження соціальної послуги підтримки людей старшого віку і людей з інвалідністю;
  • Виступи громадських організацій, які впроваджують соціальну послугу підтримки людей старшого віку і людей з інвалідністю;
  • Виступи представників міжнародних спільнот-партнерів.

На Форум кличуть: соціально-відповідальний бізнес, голів територіальних громад, громадські організації, представників міжнародних партнерів, релігійних спільнот та навчальних закладів (кафедри соціальних працівників).

Зазначимо, що з огляду на велику кількість охочих стати частиною Форуму, реєстрація на нього вже закрита. Однак всю необхідну інформацію можна буде отримати під час онлайн-трансляції.

Форум пройде у цей четвер, 30 березня 11:00 – 15:00, і є частиною стратегії Медико-психосоціальної послуги Львівщини. Подія відбудеться за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Організація – за фінансової підтримки українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України».

Нагадаємо, у 2022 році наказом начальника Львівської ОВА Максима Козицького у Львівській області почали вибудовувати Медико-психосоціальну послугу. Станом на сьогодні вона включає роботу Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова: інформування, перескерування, домедична і психологічна допомога та чітка координація з всіма службами ЛОВА. Форум є частиною стратегії Медико-психосоціальної послуги Львівщини. 

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!