«Актуальний, відображає нашу дійсність». Львів'янка 22 роки поспіль пише радіодиктант

1232 0
Текст диктанту цьогоріч оприлюднять 11 листопада на сайті Українського Радіо
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Христина Гоянюк зі Львова цього року 22 раз писала радіодиктант національної єдності. Читала його народна артистка Ада Роговцева, а авторкою тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик.

«Цього року мене запросили писати радіодиктант у Львові в «Домі Франка». Окрім мене, ще було кілька людей, зокрема молодий чоловік, журналіст, який писав вперше, а я писала 22 раз. Минулорічний диктант мав свої певні складнощі, а цей – цікавий, актуальний, відображав нашу дійсність, те, що ми зараз бачимо та відчуваємо. Називався диктант «Твій дім», – пояснює у коментарі Tvoemisto.tv вона.

Читайте також: Завжди треба уважно слухати. Як мешканка Львівщини написала радіодиктант з однією помилкою

Водночас Христина Гоянюк каже, що встигати за текстом було непросто, довелося скорочувати слова, а потім перечитувати.

«Я завжди кажу, що треба трішки повільніше, бодай на 5 хвилин збільшити загальний час диктанту. Інакше складно встигнути», – додає вона.

Додамо, що радіодиктант національної єдності-2022 щороку відбувається у День української писемності та мови 9 листопада. Текст диктанту цьогоріч оприлюднять 11 листопада на сайті Українського Радіо. Також роботу можуть перевірити фахівці. Для цього потрібно сфотографувати текст та надіслати до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт на сайті ukr.radio. Христина Гоянюк додає, що кожного разу надсилає поштою, оскільки не має можливості зробити це в електронному форматі. Результати, найімовірніше, будуть вже у грудні. Це залежить від кількості написаних та поданих диктантів.

Читайте також: Вчителька із Львівщини посіла друге місце на радіодиктанті єдності 

Нагадаємо, минулого року 9 грудня оголосили переможців ХХІ радіодиктанту єдності. Вчителька зі Львівщини Надія Палій посіла друге місце, допустивши лише одну помилку. Перед цим абсолютною переможницею ювілейного ХХ радіодиктанту стала 74-річна львів'янка Христина Гоянюк. Жінка тоді написала радіодиктант удвадцяте, а перемогу отримувала понад 10 разів. Детальніше про те, як вона готується до написання диктантів, читайте в інтерв'ю для Тvoemisto.tv.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!