Активіст судиться з ModnaKasta за відсутність інформації українською

3540 0
Святослав Літинський вимагає від інтернет-крамниці інформацію про товари українською мовою.
Фото з Facebook Святослава Літинського

Фото з Facebook Святослава Літинського

Викладач і громадський активіст зі Львова Святослав Літинський звернувся з позовом до Франківського районного суду інтрнет-крамницю ModnaKasta.

«ModnaKasta, Миколай приніс вам сьогодні мій позов про відсутність інформації українською мовою на вашому сайті. Вибачте, що не в ніч з 18 на 19, а трохи завчасно», – написав Літинський на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук». За його словами, розгляд справи призначено на 31 січня у Франківському районному суді Львова.

Читайте також: Львів’янин домігся випускати пральні машини з україномовним інтерфейсом

У відповіді під цим постом представник крамниці відповів, вони працюють над запуском української версії сайту, однак до дня святого Миколая зробити цього не встигнуть.

«Ми робимо усе можливе, щоби ця наша мрія стала дійсністю якнайшвидше. Усі наші працівники пишаються рідною мовою, тому для на нас це принципова річ», – зазначив у відповідь представник крамниці.

Нагадаємо, Святослав Літинський вже кілька років успішно бореться за права споживачів, зокрема у мовному питанні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!