Активісти блокують російські фури на кордоні Польщі з Білоруссю. Черга вже близько 35 км

4578 0
За добу кордон не перетнула жодна вантажівка.
Фото: Євген Клімакін

Фото: Євген Клімакін

Кілька сотень активістів продовжують блокувати вантажівки РФ у пункті пропуску Кукурикі – Козловичі на польсько-білоруському кордоні. Станом на вечір 19 березня черга фур розтягнулася вже на 35 км. Про це повідомив у Facebook учасник блокади Женя Клімакін.

З його слів, упродовж суботи кордон не перетнула жодна вантажівка, яка прямувала з Європи. Каравани з тисяч фур просто стоять перед кордоном. Попри те, активісти міцно стоять і не планують пропускати жодну вантажівку на територію Білорусі, яка звідти попрямує до Росії.

Читайте також: Між Україною і Білоруссю більше немає залізничного сполучення

«Наші люди неймовірні. Вже поставили на кордоні намети, роблять багаття – готуються до ночі. Західні журналісти в шоці. Польська поліція теж. Черга фур вже 35 км», – каже активіст.

Також активісти звернулися до українців, які живуть у Німеччині, Франції, Італії. Бельгії, та закликали виходити на протести, щоб ці країни зупинили торгівлю з Росією. Вантажівки, які стоять на кордоні, здебільшого, прямують з товарами саме з цих держав.

Нагадаємо, минулого тижя три доби поспіль українські протестувальники блокували російські та білоруські фури у пункті пропуску Курурикі – Козловичі. Тоді на блокаду на польсько-білоруському кордоні зібралося кілька десятків активістів, однак поліція розірвала цей протест. Натомість у суботу 19 березня протестуючих зібралося кілька сотень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!