Акушерку на Львівщині підозрюють у смерті новонародженого

7008 0
Якщо її провину доведуть, лікарці загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до двох років.
Фото: klife.com.ua

Фото: klife.com.ua

Акушерці Самбірської центральної районної лікарні повідомили у неналежному виконанні професійних обов’язків, внаслідок яких померла дитина. Про це повідомили у поліції Львівської області.

Читайте також: Львівську лікарку підозрюють у підробці документів та шахрайстві

За версією слідства, вагітна 25-річна мешканка Самбірського району поступила у лікарню 19 серпня 2018 року, а за три дні, 22 серпня, у неї народився мертвий плід. Експертизи показали, що смерть дитини наступила внаслідок недостатнього спостереження лікаркою за вагітною та за її плодом, а також через невчасну діагностику.

Акушерці пологового відділення Самбірської центральної районної лікарні, відповідальній за обстеження вагітної, спостереження та ведення пологів, слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Якщо її провину доведуть, лікарці загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Трьох медиків львівської лікарні швидкої допомоги звинувачують у смерті пацієнтки

Нагадаємо, що акушера-гінеколога 3-ї міської лікарні Львова визнали винним у смерті новонародженого та призначили максимальне покарання – три роки позбавлення волі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!