Акушерці-гінекологу на Львівщині загрожує до 2 років в’язниці за смерть плоду у вагітної жінки

12035 0
Лікарку звинувачують у недбалості.
Фото: Пологовий будинок №3

Фото: Пологовий будинок №3

49-річній акушеру-гінекологу на Львівщині загрожує позбавлення волі на термін до двох років. Її звинувачують у недбалості, яка могла спричинити загибель плоду у вагітної пацієнтки. Про це повідомили у ГУ Нацполіції у Львівській області.

Як встановили слідчі Буського відділення поліції, у вересні 2018 року до лікарні поступила 29-річна вагітна жінка. Для подальшого обстеження та ведення пологів їй призначили 49-річну лікарку, акушер-гінеколога.

«Достовірно знаючи, що у пацієнтки є переношена вагітність, медик не провела необхідні у цьому випадку обстеження та неправильно обрала очікувальну тактику, що призвело до загибелі плоду. Це підтвердили висновком відповідної експертизи», – йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили лікарці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт стосовно медика скерували на розгляд суду. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!