Албанія перейменує на Вільну Україну вулицю, де розташоване посольство Росії

1203 0
Нова назва стане нагадуванням для співробітників російського посольства.
фото ua.depositphotos.com

фото ua.depositphotos.com

Албанія перейменує вулицю у своїй столиці Тирані, де розташовані посольства Росії та України, на Вільну Україну, щоб вшанувати опір нашої країни у війні. Про це повідомив мер столиці Еріон Веліай, передає Reuters.

Після того, як Росія вторглася в Україну, член НАТО Албанія приєдналася до інших європейських країн у введенні економічних санкцій та забороні російських літаків у своєму повітряному просторі.

Читайте також: Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити в війна за Україну

«Наше покоління буде відзначене цією кривавою російською агресією, і героїчний опір України слід пам'ятати в наших громадських місцях», – каже мер Еріон Веліай.

За його словами, нова назва стане нагадуванням для співробітників російського посольства. «Росіянам доведеться працювати, жити та отримувати пошту за адресою Вільної України». Раніше вулицю називали на честь Доніки Кастріоті, дружини національного героя Албанії Скандербега.

Нагадаємо, що напередодні влада литовської столиці Вільнюса перейменувала вулицю, на якій розташоване посольство Росії в місті. Тепер вона називатиметься вулицею Героїв України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!