Албанія, Болгарія і Єгипет знову «зелені». МОЗ оновило список країн, після яких потрібна обсервація

2002 0
В Україні показник захворюваності становить 62.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн «червоної» і «зеленої» зони, відповідно до нових показників, що їх затвердив Кабмін.

Читайте також: ПЛР-проблема або Чи потрібний цей тест для виїзду за кордон

Станом на 16 липня до «зеленої зони», після повернення з якої не потрібно проходити обсервацію або робити ПЛР-тест, потрапили ще Албанія, Болгарія і Єгипет. Також до країн «зеленої зони» належать Туреччина і Хорватія.

У «червоній зоні» досі залишаються Чорногорія і Мальдіви, загалом в списку 53 країни. Туди входять країни, де показник захворюваності на Covid-19 перевищує 55 на 100 тисяч населення. В Україні показник захворюваності становить 62.

Після повернення з країн «зеленої зони» обсервація і самоізоляція не потрібні. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. Наразі для українців відкрили кордони 25 країн.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!