Алеї Парку культури розписали віршами Симоненка, Франка та Іздрика

2467 0
У Парку культури вже можна прочитати п’ять віршів, якими розписані алеї. Протягом 20 годин 6 молодих художників-волонтерів та 5 талановитих учнів Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського розмальовували алеї парку віршами відомих українських поетів.
Фото Парку культури

Фото Парку культури

Аби долучити до проекту кожного охочого, було проведено он-лайн голосування у соціальних мережах, користувачі інтернету мали змогу запропонувати свій улюблений вірш, щоб згодом його розписали фарбами на алеях парку, повідомили в адміністрації парку. Переможцями стали вірші: «Ти знаєш, що ти людина» Василя Симоненка, «Чому являєшся мені у сні?» Івана Франка, «Говори зі мною» Юрія Іздрика, «Чари ночі» Олександра Олеся, «Крила» Ліни Костенко та уривок з поеми «Кавказ» («Борітеся – поборите») Тараса Шевченка.

Як зізнаються учасники проекту, наносити вірші на асфальт виявилося не такою вже й легкою та швидкою справою.

«Дуже приємно, що жоден перехожий не залишився байдужим – хтось поспіхом пробігав очима по рядках, а хтось зупинявся і поринав у роздуми. Чимало перехожих обговорювали рядки з віршів, роздумуючи над змістом життя», - розповіла координатор проекту, Христина Гірська.

Проект «Паркові алеї у віршах» проводився у Львові, та й взагалі в Україні, вперше і вже отримав перших послідовників у Дніпропетровську. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!