Alfa Jazz Fest у Львові буде. Оприлюднили програму фестивалю

10619 0
Цьогоріч джазовий фестиваль триватиме з 23-го по 27-ме червня. Сьогодні під час прес-конференції організатори оприлюднили повну програму заходів.
фото: kraina.novy.tv

фото: kraina.novy.tv

 

Протягом 5 днів на сценах Alfa Jazz Fest виступить близько 30 колективів. До Львова приїдуть такі відомі виконавці як Gordon Goodwin’s Big Phat Band, Buika, Yellowjackets, Чайна Мозес, Грегорі Портер, Чучо Вальдес, Хербі Хенкок та багато інших. Tvoemisto.tv пропонує повний перелік виконавців та програму фестивалю.

Читайте також: Організатори назвали першого хедлайнера Alfa Jazz Fest 2017 у Львові

Нагадаємо, львівський активіст Олег Радик розповів, що цього року ГО «Економічний бойкот» напередодні або під час Alfa Jazz Fest проведе чергові акції, які будуть набагато помітніші, аніж у році минулому. 

Читайте також: «Бити морди не будемо». Олег Радик про Дорна, Alfa Jazz та Економічний бойкот

Утім, як повідомила виконавча директорка Alfa Jazz Fest Наталія Горбачевська, усі спонсори підтвердили фінансову підтримку фестивалю. Також вона додала, що готова до діалогу та спілкується з активістами, тому сподівається на взаєморозуміння. 

Сцена імені Едді Рознера (Парк культури)

23 червня (п’ятниця)

 

19.00

 

 

 

Gordon Goodwin's Big Phat Band

 

 

Легендарний американський оркестр під керуванням композитора і видатного аранжувальника Гордона Гудвіна поєднує у своїй музиці свінг 30-40-х років та сучасні стилі фанк і джаз-ф'южн. Gordon Goodwin's Big Phat Band багаторазовий номінант та володар премії Греммі, а також номінант премії за 2016 рік.

Оркестр відрізняється філігранним і віртуозним виконанням та досконалим звучанням.

 

 

21.00

 

Buika

 

 

 

Іспанська співачка та композиторка, неодноразова номінантка і володарка двох Latin Grammy, двічі номінована на Греммі в 2013-му і 2014-му роках за найкращий латинський альбом, артистка Warner Music Group.

У 2017-му році номінована на Latin Grammys Awards 2016.

Співпрацювала з Петом Метіні, Чіком Коріа, Бебо та Чучо Вальдесом та іншими видатними музикантами.

Музика Буйки непередбачувано поєднує в собі фламенко, джаз, соул, R&B та африканські ритми.

24 червня (субота)

 

19.00

 

 

 

Вечір з Авішаєм Коеном та оркестром INSO-Львів

 

 

Ізраїльський джазовий контрабасист, композитор, співак та аранжувальник Авішай Коен виконає свої п'єси разом з Академічним симфонічним оркестром "INSO-Львів". Авішай Коен відомий своїм неординарним виконавчим та композиторським талантом.

Журнал "Bass Player" вніс його до списку 100 найвпливовіших виконавців на контрабасі XX століття.

Художнім керівником львівського симфонічного оркестру є народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, академік Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, Герой України – Мирослав Скорик.

21.00

 

Yellowjackets

 

 

Відома американська група. Володарі п'яти номінацій і двох премій Греммі, одна з найкращих в світовому джазі груп т. зв. електричного джазу.

Склад групи майже не змінюється вже багато років.

Група грає в стилі джаз-ф'южн, і з постійним успіхом гастролює по всьому світу.

25  червня (неділя)

 

 

19.00

 

 

 

China Moses

 

 

Чайна Мозес – донька знаменитої джазової співачки Ді Ді Бріджуотер Народилася в Лос-Анджелесі, пізніше переїхала в Париж, де і зробила досить успішну музичну кар'єру. Часто виступає разом з мамою.

Чайна Мозес була однією з ведучих, а також учасницею першого Міжнародного дня джазу в Парижі під егідою ЮНЕСКО в 2012 році. Вона активно гастролює і часто виступає з концертами для американського відділення ЮНЕСКО.

У Львів співачка привезе нову програму, приурочену до випуску  31 березня 2017-го року довгоочікуваного нового альбому Nightintales.

21.00

 

Chucho Valdes Quartet

 

 

Легендарний кубинський піаніст-віртуоз, якого Хербі Хенкок називає найвидатнішим піаністом світу, засновник та лідер легендарної кубинської групи Irakere.

Володар шести Греммі і трьох Latin Grammy.

У 2017-му році став володарем Греммі за найкращий латинський джазовий альбом "Tribute To Irakere: Live In Marciac".

Чучо Вальдес є одним з найвпливовіших музикантів сучасного афро-кубинського джазу. У Львові виступить зі своїм квартетом.

26 червня (понеділок)

 

19.00

 

 

 

Gregory Porter

 

 

 

Грегорі Портер – зараз один з найуспішніших і найпопулярніших виконавців джазу та музики соул, американський співак та композитор.

 

Володіє неповторним оксамитовим баритоном та чарівною манерою виконання.

 

На рахунку Грегорі дві премії Греммі – в 2014-му році за диск "Liquid Spirit", а в 2017-му – за торішній альбом "Take Me To The Alley" в категорії "Кращий джазовий вокальний альбом".

 

 

21.00

 

Herbie Hancock

 

 

 

Один з найвідоміших музикантів, видатний піаніст та композитор. Багаторазовий володар різних премій, в тому числі і Греммі привезе до Львова нову програму.

Хербі Хенкок є Послом доброї волі ЮНЕСКО, виступив ініціатором проголошення Міжнародного дня джазу, який щорічно відзначається 30 квітня, починаючи з 2012-го року. Крім того, Хербі Хенкок - засновник Міжнародного комітету артистів за мир (ICAP).

27 червня (вівторок)

 

19.00

 

 

 

Mare Nostrum: Paolo Fresu-Richard Galliano – Jan Lundgren

 

 

 

Тріо "Mare Nostrum" – це три зірки європейського джазу – трубач Паоло Фрезу з Сардинії, французький акордеоніст Рішар Гальяно та шведський піаніст Ян Лундгрен.

Коли в 2007-му році тріо записало перший альбом "Mare Nostrum", багато критиків зійшлися на думці, що музиканти розгадали секрет вічної краси. Це – дійсно "лірична джазова група з тонким почуттям рівноваги" (журнал Downbeat). Музиканти виконують аранжування надзвичайно красивих п'єс кожного з учасників тріо.

 

21.00

 

The Chick Corea Electric Band

 

 

 

 

Легендарний гурт електричного джазу Чіка Коріа в оригінальному складі за участю джазових зірок Дейва Векла, Джона Патітуччі, Еріка Марієнтала та Френка Гамбале, сенсаційно возз'єдналися після довгої перерви.

Це один з найочікуваніших концертів фестивалю.

 

 

Сцена на площі Ринок

23 червня (п’ятниця)

15:00

ManSound (UA)

 

   

 

Групу ManSound було створено талановитим композитором та аранжувальником Володимиром Міхновецьким. Володимир зміг не тільки створити унікальну у своєму роді групу для Європи та СНД, але й вивести її на світовий рівень. Сьогодні ManSound – експерти в жанрі "а капела", провідний вокальний бренд України. За свою історію ManSound взяли участь у більше як 70-ти фестивалях світу, від Аляски до Камчатки, від Гонконгу до Норильська. Для участі у знаковому джаз-фестивалі Lionel Hampton Jazz Festival (США) музиканти неодноразово запрошувалися особисто самим Лайонелом Хемптоном.

17:00

Guillermo McGill (ES)

 

 

 

Уругвайський перкусіоніст та джазовий барабанщик, який живе в Барселоні. Він виступав і записувався з великими майстрами джазу і фламенко, такими як Kenny Wheeler, Brad Mehldau, Barry Harris, Gonzalo Rubalcaba, Benny Golson, Dave Liebman, John Abercrombie, Eliane Elias, Marc Johnson, Paquito d´Rivera, Paolo Fresu, Wynton Marsalis та ін. Як лідер випустив п’ять альбомів.

24 червня (субота)

15:00

Tamara Lukasheva Quartet (DE)

 

 

 

Тамара Лукашева – відома джазова спрівачка родом з Одеси. У 2010-му році Тамара переїхала до Німеччини. Вже через місяць після переїзду заснувала свій колектив Tamara Lukasheva Quartet.

Тамара – переможниця багатьох конкурсів, серед них: Voicingers (2-е місце і приз глядацьких симпатій в 2011-му році, Польща), Master Jazz Fest (1-е місце в номінації джазовий вокал в 2013-му році, Україна), німецька премія для молодих виконавців (2014 рік), Keep an Eye Jazz Awards (2-а премія, Нідерланди, 2015 рік), німецький конкурс з композиції та аранжування для біг-бендів Bujazzo (1-е місце, 2016 рік)

 

17:00

Remi Panossian Trio (FR)

 

 

 

Піаніст Remi Panossian заснував тріо з Maxime Delporte на контрабасі і Frederic Petitprez на барабанах. Протягом 7 років група виконала понад 350 концертів в 30 країнах, таких як Франція, Канада, Норвегія, Бразилія, Німеччина, Португалія, Німеччина, Бельгія, а в Азії здійснили 11 турів і понад 150 концертів. Remi Panossian Trio випустило три альбоми. Третій отримав відзнаки від FIP Radio, увійшов у TOП-10 французьких альбомів The Inrocks, трансльованих France Musique, France Inter, TSF Jazz.

25 червня (неділя)

15:00

Criss Cross All Stars feat. Mike Rodriguez, Will Vinson, Misha Tsiganov, Matt Brewer, Donald Edwards (US)

 

 

 

Співдружність п’яти музикантів, артистів компанії грамзапису Criss Cross Jazz. Усі вони – зірки Нью-Йоркської  джазової сцени.

Незалежна компанія звукозапису Criss Cross Jazz, має багаторічну історію, а її артисти дійсно творять сучасну джазову музику.

Mike Rodriguez – труба

Will Vinson – саксофони

Misha Tsiganov – фортепіано та клавішні

Matt Brewer – бас

Donald Edwards – барабани

 

17:00

Caryl Baker Quartet feat. Chico Freeman (CH-US)

 

 

 

Caryl Baker Quartet – це піаніст Caryl Baker, барабанщик Luigi Galati, басист Emanuel Schnyder та тенор саксофоніст Domenic Landorf. Всі музиканти після закінчення джазових шкіл були активні на швейцарській і європейській сценах упродовж багатьох років. Група постійно виступає з відомим саксофоністом, композитором та продюсером Чіко Фріманом (Chico Freeman).

Квартет у музиці приділяє велику увагу темі та імпровізації, іноді створених на складних гармоніях та ритмах.

 

26 червня (понеділок)

15:00

 

Quest: Natalia Lebedeva Sextet feat. Hans Peter Salentin (UA-DE)

 

 

 

Проект українських джазових музикантів "Quest" представляє музику Фредеріка Шопена в самих різних і несподіваних джазових "проекціях". "Quest" – це оригінальна і експериментальна по звучанню програма в якій крім музики Шопена також використані тексти його сучасника, польського поета Адама Міцкевича.

17:00

Yilian Cañizares - Invocación Tour (CU-CH) 

 

Кубинсько-швейцарська скрипалька і вокалістка. Вона виграла Montreux Jazz Festival Competition у 2008-му.

Музика нової програми розмиває кордони між джазом, афро-кубинською музикою, класикою та іншими стилями. Invocación ("Виклик") ілюструє різнобарвність її музичного світу; це пристрасний та чарівний альбом від артиста, що зберігає свої кубинські корені, та не обмежує себе рамками.

27 червня (вівторок)

15:00

Dave Fields Blues Band (US)

 

 

 

Американський блюз-роковий гітарист, на рахунку якого чотири успішні сольні альбоми. Музикант співпрацював з такими зірками як Арета Франклін, Шон Леннон і Лені Кравіц, а також групами U2 і The Drifters. Одну з пісень Дейва Філдса "Train To My Heart" для альбому "Tough" записав легендарний John Mayall.

Гітарист має "вибухову" манеру гри, яка привертає увагу слухачів як в маленьких клубах, так і на великих фестивальних майданчиках.

17:00

Jimmy Bosch & Dislocados (US-UA)

 

 

 

Один з найкращих сальса-тромбоністів світу Джиммі Бош. За майже півстоліття своєї музичної кар’єри він встиг попрацювати з усіма грандами світової латини, включаючи Едді Пальміері, Артуро О'Фаррілла, Рубена Блейдса, Оскара Д'Леона, Пакито Д'Рівера, Селію Круз, Марка Ентоні і самих Buena Vista Social Club.

Джиммі Бош виступить з найкращою сальса-групою України Dislocados.

 

Сцена біля Палацу Потоцьких

(вул. Коперника, 15а)

24 червня (субота)

12:00

Kolesnichenko Band (UA)

 

 

 

Костянтин Колесніченко – сучасний блюзовий харпер, педагог, ендорсер Seydel Harmonicas. Його гра отримала позитивні відгуки від таких всесвітньо відомих музикантів як Guy Davis, Adam Gussow, Jason Ricci, Pierre Lacocque, PT Gazell, Jelly Roll Johnson та ін.

Костянтин грає на гармоніці 12 років, за цей час крім концертної діяльності і співпраці з провідними українськими та зарубіжними музикантами, випустив 3 альбоми. ​​3-тя студійна робота виконавця альбом "Hypnotized!" – це гримуча суміш таких стилів як Jump Blues, West Coast Blues, приправлених свінгом соло від лідера квартету на губній гармоніці.

 

14:00

Igor Osypov Quartet (UA-US-GB-LV)

 

 

 

Ігор Осипов – український гітарист і композитор з Берліну. Ігор закінчив берлінський Джазовий інститут, де вчився у знаменитого американського гітариста Курта Розенвінкеля. Разом зі своїм квартетом і в складі інших колективів за останні кілька років гітарист став переможцем і призером багатьох міжнародних конкурсів: Burghausen Jazzwoche (Німеччина), HFM Jazz Preis Saarbrücken (Німеччина), Jazz nad Odrą (Польща), Jazz Montauban (Франція), стипендіат Deutschlandstipendium, Karl Hofer Gesellschaft, учасник багатьох фестивалів. Музикант записав два успішні альбоми – "I" та "Dream Delivery".

 

25 червня (неділя)

12:00

Kompost 3 - "Ballads For Melancholy Robots" Tour 2017 (AT)

 

 

Квартет "Kompost 3" утворився у 2009-му році и виріс до найбільш значущої молодої формації австрійської джазової та імпровізаційної сцени. Колектив випустив чотири альбоми: "Kompost 3", "ReKompost", "Epigenesis" та останній на сьогодні – "Ballads For Melancholy Robots", який буде представлений у Львові.

В 2014-му році група стала володарем одразу двох знакових європейських музичних нагород – Bremer Jazzpreis та BAWAG P.S.K. Next Generation Jazz Award.

 

14:00

Ilhan Ersahin Istanbul Sessions (TR)

 

 

 

Лідер, саксофоніст та піаніст Ilhan Ersahin мешкає в Нью-Йорку, очолює багато груп і проектів та має власний джазовий клуб Nublu на Манхеттені і рекорд-лейбл. Співрацював з відомими музикантами, це Brian Blade, Eddie Henderson, Kenny Wollesen, Larry Grenadier, Erik Truffaz та інші.

Група Istanbul Sessions була заснована у 2008-му році в Стамбулі. Музиканти створюють особливий новий звук, який з'єднує модальний фанк в стилі Майлза Девіса з мелодіями Близького Сходу, прошитими електронними семплами.

До Львова Ilhan Ersahin Istanbul Sessions завітають у складі квартету:

Ilhan Ersahin – тенор саксофон

Ozan Musluoğlu – бас

Turgut Alp Bekoglu – барабанщик

Izzet Kizil – перкусія

26 червня (понеділок)

12:00

Ruslan Egorov Quartet (UA)

 

 

Квартет Руслана Єгорова був створений у 2010-му році. Проект цікавий тим, що Руслан аранжує відомі стандарти під оригінальне виконання. Колектив об'єднав кращих джазових музикантів України, які виконують нестаріючі речі, що визнані класикою стилю.

Квартет активно виступає як в клубах, так і на великих майданчиках, престижних фестивалях, гастролює по країні, крім виконання класичних джазових пісень, створює авторську музику. Вже вийшов перший альбом колективу – "Once in Chestnut Town".

14:00

Greg Lamy Quartet (LU)

 

 

Greg Lamy, гітарист, народжений в Новому Орлеані, живе між Люксембургом і Парижем. Виступає зі своїм квартетом на сцені багатьох клубів і фестивалів в Європі та Америці.

Музикант, чий освіжаючий і чистий звук гітари народжує декілька мелодійних кліматів, є одним з найбільш талановитих артистів серед «висхідних зірок» на європейській джазовій сцені. Музиканти його групи є доконаним ансамблем, надихаючим, амбітним та гармонійним:

Greg Lamy – гітара
Gautier Laurent – контрабас

Johannes Muller – саксофон
Jean-Marc Robin – барабани

27 червня (вівторок)

12:00

GrooveKeepers (CZ)

 

 

Група GrooveKeepers – це місце зустрічі музикантів, які поділяють любов до блюзу, джазу і музики соул. Така комбінація прекрасних виконавців привносить в музику свободу, при цьому демонструючи глибоку повагу до традицій.

Стиль Яна Корінека еволюціонував від коренів блюзу до соул-джаз-фанку з «присмаком» блюзу. Ян понад двадцять років активно гастролює і записується. Він працює з жанрами, які тісно пов'язані з блюзом і природно змішує їх, експериментуючи для створення нових. Улюблений музичний інструмент – орган Хаммонда. Крім цього, Ян керував своєю власною студією звукозапису ReelBluesStudio, став продюсером безлічі платівок, виданих під його лейблом BlackTownRecords.

14:00

Get The Blessing (GB)

 

 

Британський квартет експериментального джаз-року був сформований в 2000-му році в м. Брістолі. Їх 5-ий альбом "Astronautilus" був присвячений пам'яті Орнетта Коулмена, того, хто мав важливий вплив на музичний стиль та творче формування групи. Про них пишуть наступне:

 "Джаз-рок, так, але не такий, як ми його знаємо" Sunday Times.

"Важковаговики сучасної джазової сцени" The Independent.

"Круто ... стильно ... непереборно" The Telegraph.

Після сімнадцяти років разом, той факт, вони продовжують створювати творчу та інтелектуальну музику, збалансовану з розумом і пристрастю, що є свідченням вільного духу, що вони втілюють.

 

 

Опублікував Ярослав Сиваківський

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!