«Альфа-Банк Україна» змінює назву на «Сенс Банк»

1949 0
Правління «Альфа-Банку Україна» хоче змінити назву банку, аби не асоціюватися з брендом російського підсанкційного «Альфа-Банку».
Фото: hubs.ua

Фото: hubs.ua

«Альфа-Банк Україна» змінює назву на «Сенс Банк», про що вже повідомив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку. Про це повідомляє FinClub.

«Повне найменування українською мовою: акціонерне товариство «Сенс Банк», – йдеться в листі кредитної установи.

Читайте також: Банк Ахметова купує львівський Ідея Банк

Англійською мовою банк тепер буде іменуватися «Joint Stock Company Sense Bank».

Правління «Альфа-Банку Україна» хоче змінити назву банку, аби не асоціюватися з брендом російського підсанкційного «Альфа-Банку»: «Банк не хоче мати нічого спільного з країною-агресором навіть на рівні асоціацій і бренду, який працює в Росії», – заявив напередодні незалежний довірений представник болгарського економіста Сімеон Дянков.

Додамо, що співвласником і головою наглядової ради консорціуму «Альфа-груп», куди входять «Альфа-Банк», телекомунікаційна компанія Altimo, що має частку в різних мобільних операторах, зокрема в «Київстарі», є російський олігарх, який народився у Львові, Михайло Фрідман. Він перебуває у санкційних списках ЄС, США, Британії та Канади. В Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень. Також, за даними на сайті НБУ, кінцевими бенефіціарами банку є російський бізнесмен Андрій Косогов (40,96%) та Пьотр Авен (12,4%), а частика Фрідман становить 32,86%. Також частки мають італійська банківська група UniCredit (9,9%) і Марк Фоундейшен з дослідження ракових захворювань (3,87%).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!