Alina Pash відмовилася від участі у конкурсі «Євробачення-2022»

6722 0
Вона зазначила, що не хоче віртуальної війни та хейту.

Переможниця національного відбору на «Євробачення-2022» Alina Pash відмовилася від участі у пісенному конкурсі. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram, де також зазначила, що немає армії юристів та менеджерів, аби протистояти атаці та натиску, зламам її соціальних мереж, погрозам.

«Я громадянка України, я дотримуюсь законів України, стараюсь нести традиції та цінності України в світ. У що вилилася ця історія – це зовсім не те, що я закладала у свою пісню… Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль»– написала вона.

Читайте також: Поїздки в Москву і кавери російською. Як Аліна Паш стала переможницею Нацвідбору

Паш додала, що не хоче віртуальної війни та хейту.

Згодом, стало відомо, що організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі співачки Аліни Паш. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022. Про це йдеться у заяві оргкомітету, пише УНН.

Нагадаємо, що 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення результатів у соцмережах розгорівся скандал, а гурт Kalush Orchestra заявив про фальсифікацію результатів. Детальніше про це читайте за посиланням

Одразу після оголошення результатів національного відбору на сторінку «Євробачення» в інстаграм посипалися коментарі про фальсифікацію результатів і про те, що Аліна Паш не може представляти Україну. Крім того, обурюватися почали також у мережі Фесйбуку, де зазначали, що Аліну Паш допустили до конкурсу з порушенням правил через виступи в окупованому Криму і гастролі в Росії. Пізніше «Суспільне» повідомляло, що від співачки отримали довідку від Державної прикордонної служби, мовляв вона перетнула кордон у законний спосіб. У той же час активіст Сергій Стерненко з посиланням на власні джерела повідомив, що співачка підробила її, а згодом у ДПСУ вказали, що такий документ Alina Pash прикордонники не видавали.

Додамо, що, відповідно до Правил національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022, учасник відбору гарантує, що не виступав в РФ та на окупованих територіях після 15.03.2014  не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на іншій окупованій території України після 15.03.2014 та не планує, не робитиме анонсів відповідних виступів(у) як в період до і під час проведення відбору, так і в період після Нацвідбору до дати фіналу Євробачення-2022 включно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!