Алкоголь і кермо – несумісні. У Львові запустили соціальну рекламу про проблеми п’яного водіння

1271 0
Керування в стані сп'яніння входить у першу п'ятірку причин ДТП.
Фото: Pitbull Lviv

Фото: Pitbull Lviv

У Львові запускають соціальну рекламу із меседжем: «Вживали алкоголь? Обирайте, хто вас повезе». Ідею запозичили в Ісландії, де подібна реклама привернула увагу громадськості усієї країни і невдовзі стала вірусною у всьому світі, та адаптувати для наших водіїв.

Читайте також: Не алкоголь. Якими є основні причини автотрощ на Львівщині та хто їх створює

Як повідомляють у поліції Львівської області, проблема нетверезих водіїв є в кожній державі і Україна не виключення. У середньому щодоби міські патрульні складають 8 протоколів на нетверезих водіїв. Більш ніж 130 000 складених протоколів та понад 1 000 людей загинуло з вини нетверезих водіїв у минулому році. Окрім цього, керування в стані сп'яніння входить у першу п'ятірку причин ДТП.

«На жаль, законодавство не на боці поліції, щоб якось вплинути на цю цифру. Тому ми спільно намагаємось змінити поведінкову модель суспільства, показавши альтернативу. Вона завжди є. Таксі – 100 грн, драйвер (він же тверезий водій) – 300-400 грн, поліція – від 17 000 грн, карети швидко – від 3 років тюрми. Катафалк – без коментарів», – каже організатор Pitbull Lviv Микола Ільчук.

Нагадаємо, що за дев’ять місяців цього року на Львівщині зареєстрували понад 8,5 тисяч ДТП. Із них 1 419 пригод – із постраждалими, де травмувалося 1 855 людей та 164 – загинули. Як виглядає типовий водій-учасник аварій, де найбільш небезпечні ділянки на Львівщині та у Львові і які основні причини автотрощ – досліджувало Tvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!