На правах реклами

Альтернативна енергетика та інфраструктура. Затверджено Стратегію розвитку Львівщини

710 0
Як прогнозується, найбільш перспективними галузями для інвестування в область у 2019 – 2020 рр. буде: альтернативна енергетика, агропромисловий комплекс, харчова індустрія, інфраструктура.

Львівська обласна рада 11 грудня затвердила План заходів реалізації Стратегії Львівщини на 2019-2020 роки. Документ охоплює такі стратегічні цілі: «Конкурентоспроможна економіка», «Якість життя», «Відкриті кордони», «Розвинуте село», «Туристична привабливість».

Як наголосив голова облради Олександр Ганущин, після ухвалення Плану заходів реалізації Стратегії Львівщини необхідно посилено працювати над залученням фінансового ресурсу з різних джерел для реалізації прописаних у документі ініціатив.

«Окрім програм державного, обласного, місцевих бюджетів, маємо дієвий важіль – міжнародну технічну допомогу. У напрямку транскордонної співпраці Львівщина вже продемонструвала найкращу динаміку по всьому західному регіону. Але і на цьому зупинятися не треба», - сказав він.

Як повідомляє пре-служба Львівської обланої ради, ключовими критеріями до відбору проектних ідей були готовність до реалізації і важливість. Відтак у План заходів реалізації Стратегії Львівщини на 2019-2020 роки увійшли 127 проектних ідей на загальну суму 17,76 млрд грн.

Як прогнозується, найбільш перспективними галузями для інвестування в область у 2019 – 2020 рр. буде: альтернативна енергетика, агропромисловий комплекс, харчова індустрія, інфраструктура.

Важливо розуміти, що ухвалений сьогодні стратегічний документ слугуватиме для конкретизації цілей та завдань Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року у вигляді каталогу проектних пропозицій, на основі яких напрацьовуватимуться обласні програми, проекти для державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), міжнародної технічної допомоги (МТД) та ін..

Нагадаємо, в серпні відбулося обговорення Плану заходів реалізації Стратегії Львівщини на 2019-2020 роки, в якому взяли участь керівники області, представники бізнесу, місцевого самоврядування та виконавчої гілки влади. А 19 жовтня документ підтримала комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку облради.

Із Планом заходів реалізації Стратегії Львівщини на 2019-2020 роки можна ознайомитися – ТУТ.

Довідково:

Стратегія розвитку Львівської області на період до 2020 року була розроблена на підставі Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів», Закону України «Про засади державної регіональної політики» з урахуванням Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року та Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Стратегія ставить перед собою амбітну і важливу мету – перетворити Львівщину в активного провідника євроінтеграційного курсу України, регіон гармонійного людського розвитку, інноваційноорієнтованої, інтегрованої в національний та світовий простір економіки, безпечного довкілля.

Стратегія реалізовується у два етапи: І-й – 2017-2018 роки, ІІ-й – 2019-2020 роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!