Політична реклама

У Львові Порошенко пообіцяв віддати владу регіонам

2156 0
Якщо залишити всі повноваження у Києві, то це буде значно гірше за те, що відбувається у будь-якій обласній раді в регіонах. Альтернативи передачі повноважень на місця немає. Єдиний нюанс: народ не лише повинен робити вибір, а й нести відповідальність за свій вибір. Про це 22 травня під час зустрічі з бізнес-середовищем Львова розповів кандидат у Президенти України Петро Порошенко.

"Якщо повноваження залишати в Києві, то це буде ще гірше, бо добра чи погана львівська облрада, добрий чи поганий львівський міський голова, але те, що сьогодні відбувається у Львові, це набагато краще, ніж те, що сьогодні відбувається в Києві. Друге – альтернативи передачі повноважень на місця немає. Це – європейський шлях і ми маємо в цьому напрямку розвиватися. Третя позиція: в Україні ще ніколи не було чесних виборів і чесного волевиявлення громадян. При цьому це не означає, що викривленням волевиявлення займалися лише представники Партії регіонів. Ні, цим займалися всі. І ми маємо сьогодні дати можливість народу вибрати справжніх своїх представників. І четверте: ми маємо зрозуміти, що після 18-20 лютого ми живемо в іншій країні, де живе інший народ, який є більш відповідальний. І якщо ми зможемо донести повідомлення, що обирати собі депутатів – це не лише їх (народу) право, а й відповідальність, то вже не буде на кого кивати головами: кого обрали, так і жити будете", – вважає Петро Порошенко.

По-друге, на думку політика, передача повноважень на місця не означає, що ті, кого ми обрали,  роблять все, що хочуть.  Бо, фактично, це б означало федералізацію. "Тоді б ми получили 25 маленьких "януковичів", які б почали будувати 25 своїх Межигір'їв. Цього не буде, бо зміни до Конституції передбачають сильну президентську владу, яка не дасть розтрощити державу. Буде механізм президентських префектів і якщо буде те, що відбувається, в тому числі зараз в радах на Галичині, то префект буде мати право призупинити будь-яке рішення. І якщо судом буде доведений корупційний характер діяльності ради, у президента з'являється право розпустити раду і звернутися до громади. Це – не квиток на 5 років, що вони мають право грабувати країну – ми не маємо зараз ні можливості, ні права так себе поводити", – вважає Петро Порошенко.

На його думку, гарно збалансовані повноваження між центром і регіонами – це набагато важливіше, ніж розподіл повноважень в трикутнику: президент – уряд – парламент. "Подивіться на Польщу. В них теж були проблеми, але вони навчилися обирати і нести відповідальність за це. Цьому ж і присвячені зараз мої іноземні поїздки: у нас буде безкоштовний досвід того, як робилися ці реформи в Польщі, Німеччині, Італії. А якщо народ помилиться – така його доля, значить народ нестиме за це відповідальність", – резюмував політик.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!