Американська компанія хоче збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині

7831 0
На території Львівської області планують реалізувати проект із будівництва найсучаснішого сміттєпереробного заводу з американською технологією утилізації відходів.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

На території Львівської області може з’явитися сучасний сміттєпереробний завд з американської технологією утилізації відходів. Відповідний протокол про наміри співпраці минулого тижня підписали голова облдержадміністрації Олег Синютка та президент Energy Group компанії Valuebridge (США) Вільям Брайян. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

За словами Олега Синютки, технологія переробки побутових відходів, яку пропонують американські фахівці, дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складується, зокрема й із Грибовицького полігону.

«Дуже важливо, що тут немає абсолютно жодної екологічної небезпеки, тому що під високими температурами та дією плазми відбувається розклад на молекулярному рівні. До того ж ми зможемо отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії, що дозволить зробити завод рентабельним», — зазначив Олег Синютка.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище обладнають камерами та тепловізорами

Зазначимо, у меморандумі сторони засвідчили взаємну зацікавленість у пошуку та залученні інвестицій в галузі утилізації і переробки сміття. Йдеться про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою «Waste to energie +”.

Як зазначають в ОДА, такий спосіб переробки сміття на сьогодні є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки та отримання вторинних  продуктів: синтез-газу, електроенергії, дизельного пального. Технологія дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки (сортування, сушіння тощо).

Одним із перших кроків до впровадження такої технології, а у перспективі будівництва сміттєпереробного заводу, стане проведення досліджень об’ємів та морфології відходів, що продукуються населенням області, та пошук фінансування.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!